Ekonomik terörün bilinmeyen yönleri!

Ekonomik terörün bilinmeyen yönleri!
15 Mayıs 2017 09:46

RAF Kiralaması adı altında, Türk sanayicisini yıllardır sömürenlere karşı, dur demek için, Başbakan (Mühendis) Binali Yıldırım diyor ki: ”YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” Kimsenin haddine değildir ki, Türk sanayicisini sömürerek, ekonomik-anarşik terör oluşturmaya!

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

 

 

 

Ayrıca kimse Türk Milletinin sömürülmesine karşı, maddi ve ticari kuruluşlarda ki, makam güçlerine güvenmesin. Bakın bu konuda, Napoleon Bonaparte diyor ki: ”Türk Milleti Öldürülebilir, fakat mağlup edilemez.” Türk Milletine karşı ekonomik-anarşik terör uygulama düşüncesinde olanlar ve RAF kiralamasını talep eden mağaza sahipleri ve yöneticileri: RAF kiralamak için talep edilen RAF bedeli ile, kiralama bedeli verirseniz ürünlerinizi satarız diye talep etmeyin ve bu uygulamaya son verin ki, ruhunuzda Vatan sevgisi ve Allah korkusu olduğuna inanalım. Napoleon Bonaparte’nin özdeyişinden, RAF kiralamayı talep edenler, iyi düşünüp ders almalıdırlar:

 

 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün İzmir 1′ ci İktisat kongresinde yaptığı konuşmanın bir parçası: ”Bir ulusun yaşamıyla, yükselişi ile, çöküşüyle doğrudan doğruya ilgili olan şey, o ulusun Ekonomisi’dir. Tarihin yaşanan deneylerinden çıkan bu gerçek bizim ulusal yaşamımızdan gelir. Türk tarihi incelenirse bütün yükseliş ve çöküşlerin nedenlerinin ekonomik sebeplere dayandığı görülür. Biz ekonomimize en yüksek sırada yer vermeliyiz. Çünkü çağımız artık bütünüyle bir Ekonomik çağdır.” İzmir 1. iktisat kongresi.

 

 

MALİYE BAKANLIĞINA HATIRLATMA:

 
Değerli Maliye Bakanı ve yetkilileri! Yaz sezonuna ve Mübarek Ramazan ayı başlamasına kısa bir zaman kala Türkiye genelinde büyük bir alışveriş hareketi yaşanacaktır. Bu alışverişlerde, başta fırınlar olmak üzere, özellikle lokantalar, ve tatil bölgelerindeki, esnafların, yüzde kaçı KDV fişi kesiyor? Bu konuyu hiç araştırdınız mı? KDV fişi kesmeyenlere, sigara içilmemesi cezası gibi caydırıcı cezalarla, ceza kesilirse oy oranı düşer korkusu mu ağırlık basıyor? O zaman, ticari kuruluşlar tarafından müşterilerden tahsil ettiği KDV, Hazine’nin kasasına girmiyor ise, KDV yasası yürürlükten kaldırılması gerekmiyor mu?

 

 

Bu konuda, Başbakan (Mühendis) Binali Yıldırım diyor ki: ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.” eğer ki, sadakat ve samimiyetle, bu Milli seslenişinin arkasında ise o zaman, acilen KDV terörü faaliyetlerini, uygulayanlara, sigara içilmesinde, uygulanan cezalar gibi KDV’yi alıp, KDV fişi kesmeyen KDV terörüne dur demenin zamanı gelmedi mi? Yaz sezonu ve Ramazan da ki, alış veriş hareketliliğini, Binali Bey çok iyi biliyor. Vatandaştan KDV alanların KDV’yi resmi olarak işlemeyen, ”İhanet şebekeleri” Vatan hainlerine acilen dur demesi gerekmiyor mu?

 

 

KDV Terörü ne demek? KDV terörüne dur denilmediği zaman, FETÖ Terör örgütü gibi, daha bir çok terör örgütlerinin oluşmasına göz yummak değil midir? KDV’nin kaydedilmemesi demek; kayıt dışı ekonomi, uyuşturucu gibi, her çeşit kaçakçılığa göz yummak değil midir? Kayıt dışı para hareketliliği, her türlü terör olaylarını güçlendirip, Türk Milletinin, ülkesi ve milletiyle, bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanların işlerini kolaylaştırmak değil midir? Kayıt dışı para hareketliliği, her türlü kaçakçılığın hareketleriyle aynı pararelde değil midir? Kayıt dışı para sorulmadığı zaman, Cumhurbaşkanı R. Tayyip. Erdoğan’nın da dediği gibi: ”İhanet şebekeleri” hem silahlanma hem de her türlü iş kollarında, sözde indirim vardır diyerek hem parasını aklıyor, hem de Milli sermayeyi çökertmiyor mu?

 

 

Türkiye de binlerce büyük bakkaliye mağazaları zincirine sahip olanların ve yine yabancı sermaye tarafından üretilen su, temizlik, dondurma, gazlı içecek, un, meyve suyu, süt mamülleri, ayçiçeği-mısır-Zeytinyağ gibi stratejik önem taşıyan temel gıda sektöründe faaliyet gösteren yabancı sermayenin, Türk esnafını, çiftçisini ve sanayicisini bitirmek için yaptıkları şeytanlığa bakın: Yüzde yüz yerli sermayenin ürettiği ürünleri binlerce mağazası olan yabacı sermayeli mağaza zincirleri, Türk sanayicisine diyor ki: senin ürününü satarım ama, RAF kiralaması vermen gerekiyor şartını koyuyor. Türk sanayicisi de, kerhen de olsa ürettiği ürünlerin karından çok ürünlerinin hareketliliğini ve piyasada yer almasını düşünüyor. Yabancı sermayenin ürettiği ürünleri, mağazalar zincirine RAF kiralamasını vermek için hiç bir itirazda bulunmuyor. Neden bulunmuyor? Kendi ürünleri raflarda yer alacak ve böylece Türk sanayicisinin ürettiği ürünler yeterince raflarda görünmeyerek, yerli sermayeyi zayıflatarak haksız rekabet zihniyetiyle Türk Milletini ve Milli sermayeyi ekonomik dar boğaza sürüklemenin savaşsız yoludur. Zor duruma düşen Türk sanayicisinden, o ticari kuruluşu kolayca ele geçirmek olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu ihanetliklere karşı da, o zaman Türk Milletinin, ekonomik Milliyetçilik yapması gerekmiyor mu? Ekonomik-anarşik terörüne karşı en güzel ders, yerli olan Milli sermayeye ilgi göstermektir.

 

 

Türk sanayicisinin, esnafının ve çiftçisinin ürettiği ve güvenilir temel gıdaları tüketebilmesi için, binlerce mağaza zincirine sahip yerli ve yabacı sermayeli kuruluşların mağazalarında yüzde yüz Türk malı olan ürünleri bulamıyorum diye stratejik önem taşımıyor mudur?

 

 

Milli eğitim Bakanı, yerli malı Haftası’nın okullarda yeniden aktif ve heyecanlı olarak başlatması gerekir. Yerli malı haftası kutlandığı zaman, Milli sermayenin, daha da modernleşmesine vesile olup, sağlıklı ve güvenilir temel gıda tüketmemizi sağlanmış olacaktır. Yerli malı haftasının kutlaması demek, Milli sermayenin ürettiği her çeşit ürünlerin fuarlar gibi sergilenip tanıtma imkanı doğmuş olacaktır. Stratejik önem taşıyan bu konu, böylece istihdama daha da çok katkı sağlamış olacaktır.

 

 

Ulusal yabancı sermayeli ve yerel alış veriş merkezlerinin ticari ahlakları ve muhasebe işlemleri konusunda ki, faaliyetleri hakkında, Numan Aladağ diyor ki: ”Bir işi yapmak isteyen bir çare bulacak, hiç bir iş yapmak istemeyen bir bahane bulacak.” faaliyetlerine, Maliye Bakanlığı yetkililerinin dikkat etmesi gerekiyor.

 

 

Başbakan (Mühendis) Binali Yıldırım’a Öneriler:
Binali Bey, büyük mağaza zincirlerinin ve KDV terörünün uyguladıklarına Başbakan olarak ne zaman dur diyeceksiniz? Ve ayrıca bu sömürücülere karşı da, ”Ya İstiklal Ya Ölüm” demenin zamanı gelmedi mi? Binali Bey! ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.” Milli çağrınız halen geçerli midir? Eğer geçerli ise yaz ve Ramazan da ki, ticaret hareketliliği bir fırsattır. KDV terörünün, Türk Milletini sömüren bu ekonomik teröre acilen dur demenin zamanı gelmedi mi? KDV ve RAF terörünün, ‘‘Minareyi çalan kılıfını hazırlar.’‘ duygu ve düşüncelerine de dikkat edilmelidir! Ekonomik-anarşik-Raf terörlerinin-Protein-sahte tarikatların, faaliyetlerini yok edebilmek ve 15 Temmuz olaylarının bir daha yaşanmaması için, ilk önce o terör örgütlerinin kayıt dışı gelirleri ile, elde ettikleri faaliyetlerine dur denilmelidir.

 

 

 

MALİYE BAKANI VE BAKANLIK YETKİLİLERİNİN, ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE SORACAKLARI SORULAR?

 
Soru 1- Türkiye de yüzde yüz yerli sermaye ille üretilen ve özellikle gıda sanayi başta olmak üzere, yabancı sermayeli ve yerli yerel sermayeli alış veriş merkezlerine gidip ürettiklerini mağazalarında satılabilmesi için, sanayicilerin görüşmesi sonunda, aldıkları cevap: Fabrikanızın ürünlerini satarız ama, bu kadar mağazamız var. Mağaza zincirlerinin çoğunluğu esas alınarak, başta yabancı sermayeli mağazalar olmak üzere, Beş bin liradan başlayarak milyonlarca lirayı bulan rakamlar talep ediliyor, bu iddiaların doğruluk derecesi var mı?

 
Soru 2- Üreticiden alınan bu paranın mağaza sahipleri veya sorumluları tarafından muhasebe kayıtlarında ne şekilde işlem görüyor?

 
Soru 3- Üreticiden alınan bu paranın, sözde bazı ürünlerde indirim adı altında haksız rekabete yol açmıyor mu?

 
Soru 4- Mağaza sorumluları tarafından, ilgili resmi kurumlara bu faaliyetlerini resmi bir yazı ile bildiriyorlar mı?

 
Soru 5- Yine mağaza sorumluları tarafından ilgili resmi kurumlara yazı yazıp, RAF kiralaması talebinde bulunabilmemiz için, gerekli müsaadenin uygunluğu konusunda resmi bir izin talepleri var mıdır?

 
Soru 6- Yüzde yüz yerli sermaye tarafından üretilen ürünlerin mağazalarında satışı yapılabilmesi için, alınan RAF bedelinin Türk sanayicisine, esnafına ve çiftçisine saygısızlık değil mi?

 
Soru 7- Ey yabancı sermayeli mağaza sahipleri ve Türkiye de üretim yapanlar! RAF kiralamasını talep edeler ve yabancı sermayeli üreticilerin iş birliği yaparak Türk sanayicisini ve yerli sermayeli mağazaları iflasa sürükleme politikaları değil midir?

 
Soru 8- Avrupa birliği ülkelerinde bu tür faaliyetleri olan kurumlara nasıl bakıyor ve Avrupa ülkelerinde bu tür faaliyetler varsa nasıl bir muhasebe işlemi görüyor? Tek taraflı haksız kazanç elde etmek için Avrupa birliği ülkelerinin, ticaret kanunlarında yer alıyor mu?

 
Soru 9- Bu tür faaliyetler, vergi kaçakçılığının, yalan-dolan, ahlaksızlık, her türlü terör örgütlerinin, sahte tarikatların faaliyetlerinin çoğalmasına rahatlıkla zulüm etmelerine vesile olmuyor mu?

 

 

Maliye Bakanı ve ilgili kurum yetkilileri, inşallah bu sorularımızı okuyup ve ALLAH indinde de yeri olmayan bu tür ihanet ve ahlaksızlıkları durdurup, gerekli işlemleri başlatırlar. KDV ve RAF terörlerinin yaptıkları zulümlere inşallah; Başbakan (Mühendis) Binali Yıldırım’ın, ”Gün dostunu Düşmanını tanıma günüdür.” seslenişinin arkasında olup inşallah caymamıştır. İnanıyorum ki, caymamış olup, acilen bu olumsuzluklara karşı gerekli talimatı verir ve o ”İhanet Şebekeleri” de, haddini bilmiş olur. Ve böylece Türk sanayicisi-çiftçisi-esnafı-toplumun, rahat nefes alması sağlanmış olup, ekonomiyi de önemli derecede rahatlatmış olur. KDV girdisi, ekonominin stratejik konularından biridir. Hafife alınmaması gerekir.

 

 

Cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş Müslümanları rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara acil şifalar şerifler dileriz.

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun