‘Ekonomik kriz Erdoğan’ın şansını azaltıyor’

‘Ekonomik kriz Erdoğan’ın şansını azaltıyor’
7 Mayıs 2023 11:01

Uluslararası medya kuruluşları, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri yakından takip ediyor. İngiliz haber ajansı Reuters, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili analizinde “Yaşam maliyeti krizinin şansını azalttığı düşünülüyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

İngiliz haber ajansı Reuters, adayların profillerini mercek altına alarak haber yayınlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayrı bir haber yapıldı. “Erdoğan, siyasi yaşamı için savaşmaktan kaçınmıyor” başlığının kullanıldığı haberde, “Erdoğan yüreklendirilmiş bir muhalefet karşısında zorlu bir yarışa hazırlanıyor. Yaşam maliyeti krizinin şansını azalttığı düşünülüyor” yorumu yapıldı.

 

 

“SALDIRGAN TUTUMUNA DEVAM ETTİ”

 
Reuters’taki haberde, “20 yıllık iktidarında Erdoğan, şu ana kadar karşılaştığı en zorlu siyasi testten kurtulmak için savaşıyor” denildi.

 

Erdoğan için, “Düzinelerce seçimden zafer kazanan veteran, saldırgan tutumuna devam ederek rakiplerine saldırdı. Muhalefeti depremi fırsata çevirmeye çalışmakla suçladı” yorumuna yer verildi.

Ana akım medyanın Erdoğan ve AKP ile ilgili haberlere ağırlık verdiğine ve devlet televizyonunun da Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok az yer verdiğine dikkat çekildi.