Ekonomi Haberleri ve İş Fikirleri

Ekonomi Haberleri ve İş Fikirleri
12 Nisan 2021 00:01

Ekonomi, günlük hayatımızda en çok duyduğumuz kelimelerden biri. Ekonomi dediğimizde akla üretim, çalışma, iş hayatı, meslek ve kazançları, krediler, kredi kartları, hatta iş fikirleri bile gelmektedir. Ancak ekonomi nedir? Üretim faktörlerinin tam potansiyellerinde kullanılabilmesi için, bir ekonomiye dönüştürülmeleri gerekir. Bir ekonomi, esasen alıcı ve satıcıların bir araya geldiği çeşitli pazarlardan oluşur. Ekonomik piyasalar, bir ekonomide kıt kaynakları tahsis etmek için kullanılan mekanizmalardır. Bir ülke ekonomisi makroekonomik bir konudur, ancak ekonomik bir piyasa, ekonominin nasıl çalıştığını açıklayan mikro ekonomik bir mekanizmadır. Bir ekonomi, ürün ve hizmet satın alan tüketiciler, tüketicileri istihdam eden ve mal üreten işletmeler ve hem ürün satın alan, hem de emek kullanan ve vergi ödeyen çeşitli düzeylerde hükümete bağlı vatandaşlardan oluşur. Kolektif etkileşimleri basitleştirilmiş bir ekonomi bu değişkenlerle oluşur.

 
Verimli bir ekonomi, emeğin hane halklarından firmalara, mal ve hizmetlerin firmadan firmaya ve mal ve hizmetlerin firmalardan hane halklarına daha kolay taşınmasını sağlar. Aynı zamanda emeğin bir firmadan diğerine, mal ve hizmetlerin firmalardan hanelere daha kolay taşınmasını sağlar. İşte lojistiğe büyük bir açıklama: verimli ulaşım ve lojistik, zaman ve coğrafi konumla ilgili faktörlere dayanarak kıt kaynakların kolayca ve hızlı bir şekilde tahsis edilmesini sağlamanın önemli bir parçasıdır lojistik. Bu nedenle, verimli lojistik sistemleri etkili pazarların ve ekonomilerin önemli bir parçası haline gelmiştir.
Ekonomi, kıt kaynakların yönetimi veya mal ve hizmetlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili tüm insan davranışlarını içerir. Her ticaretin kendi jargonu vardır, her uzmanlığın temel kavramları vardır. Bu, bazen çok nadir bulunan merkez bankaları dünyası için de geçerlidir. Bununla birlikte, günlük basın bile GSYİH, faiz oranları, büyüme, enflasyon ve benzeri her anlamı herkesin anladığını bilerek kolaylıkla kullanır. Varsayım olarak tüm bu terimlerin anlaşıldığı düşünülüyor. Ancak ne anlama geldiğinden her zaman emin miyiz? Bildiğimizi sandığımız şeyin anlamından emin miyiz?
Krediler

 

Kredi, insanların ya da finans kuruluşlarının, daha sonra geri ödeyecekleri umuduyla diğer insanlara ya da diğer kuruluşlar bir şeyler (mal, hizmet veya para gibi) vermelerine izin veren güvendir. Örnek: bankalar genellikle insanların geri ödeyeceği umuduyla bir “kredi kartı” veya “kredi hattı” aracılığıyla para ödünç almasına izin verir. Banka genellikle faiz talep eder bu işlem karşılığında. Ülkemizde hemen hemen her vatandaşımızın kredi borçlusu olduğu düşünüldüğünde, yukarıda bahsettiğimiz gibi hane halkının ekonomik terimler konusunda bilgi dağarcığı oldukça yüksektir. Peki kredi hesaplama konusunda bilgi dağarcığımız ne kadar geniş? Kredi alırken sadece faiz değil, farklı kalemlerde de ödemeler yapıldığını ve bunların da kredi maliyetinde hesaplanmasını gerektiğini biliyor muyuz?

 

Ekonomi Haberleri

 

Ülkemizde para piyasaları ve borsalardaki oynaklıklar sebebiyle, ekonomi haberleri konusunda büyük bir beklenti yaşanmaktadır. Farklı farklı ekonomi haberleri sitelerinin yaptığı yayınlar olsa da, bu konuda hem ekonomi haberi yayınlarken, hem de ekonomi ile ilgili farklı konularda içerik yayınlayan ekonomibankasi.com gibi sitelerin varlığı da büyük önem taşımaktadır. Ekonominin tam anlamıyla bir web sitesi içinde size sunulduğu detaylı bilgiler içeren bir web sitesi ile, ekonomi ile ilgili araştırmalarınızda size kaynak olacak bir web sitesinin kenarda not edilmesinde fayda vardır.

 

İş Fikirleri, Meslek ve Kazançları

 

Bir iş kurma fikri çok heyecan verici buna eminiz. Ancak bir çok fikir zaman, para ve risk gerektirir. Popüler inanışın aksine, aslında bir meslek ve kazançları ile ilgili olarak işe başlamadan önce bu meslekle ilgili sadece nasılını değil, ne ne kadar gibi sorularını da sormalısınız kendinize. İşe başlamanın birçok yolu vardır, bu da lojistik ve ön maliyetlere daha az odaklanmanıza ve daha fazla çalışmaya başlamanıza neden olur. Düşük bütçeli küçük işletme fikirleri, yeni başlayanlar için veya yoğun bir programı olan herkes için harika bir giriş noktasıdır ve her şeyi bırakmak zorunda kalmadan bir yan iş olarak almanıza izin verir. Hala sağlam bir fikir bulmanız, bir marka oluşturmanız, pazarlamaya çaba göstermeniz ve mükemmel müşteri hizmetleri sunabilmeniz için size olanak sağlar. Ancak, ilk olarak envanter, depolama ve perakende alanı gibi birçok geleneksel başlangıç maliyetini atlamanın yollarını bilmeniz de gereklidir.
Yeni bir işe başlamadan önce, meslek konusunda yeni bir başlangıç için, size birçok konuda iş fikirleri verecek dostlarınız da olacaktır, profesyonel danışmanlar da olacaktır. Ancak ekonomi haberleri gibi siteleri takip etmeniz, web sitelerinden iş fikirleriyle ilgili değişik önerileri almanız, değerlendirmeniz de, size verilen iş fikirlerini yapmayacak bile olsanız, sizin meslek dalınızla alakalı olabilecek yatay gelişmelere açık iş fikirlerini de benimseyip bilgi dağarcığınızın artmasına fayda sağlayacaktır.