Ekmeğe yeni zam kapıda

Ekmeğe yeni zam kapıda
2 Aralık 2021 08:05

Kasım ayında birçok ilde olduğu gibi İzmir’de de ekmek fiyatlarına zam yapıldı. 200 gram ekmeğin gramajı 230 grama çıkarılırken, ekmeğin fiyatı da 25 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere 2 liradan 2,50 liraya yükseltildi. 1967 yılından beri fırıncılık yapan ve aynı zamanda İzmir Ticaret Odası Ekmek ve Unlu Mamuller Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi olan Hüseyin Sağır, bu zammın gerekçesini “Artık üretemeyeceğimiz noktaya gelmiştik” diye açıkladı.

 

 

VOA Türkçe’ye konuşan Sağır “Biz 1 Temmuz’da ekmek fiyatını değiştirmiştik. 200 gram ekmeği 2 lira yapmıştık. Un 155 liraydı. 155 lira. Kasım’da biz bu fiyatı değiştirmek için çalışmalar yaptık. Kasım’da bir çuval un oldu 350 lira. Sadece unda değil, mayada da mazotta da doğalgazda da diğer girdilerimizde de ne kullanıyorsak hepsinde artış oldu. Eğer (fiyatları) arttıramasaydık fırıncının yüzde 50’sinden fazlası ekmek çıkaramazdı” diye konuştu.

 

 

Ancak zam yapılmasının üzerinden daha bir hafta bile geçmemesine rağmen Sağır, “Biz yüzde 21 zam yaptık. Bizim girdilerimize yüzde 40 zam geldi” diyerek bu zammın yetersizliğini dile getirdi. “Bizi yeni zamlar mı bekliyor?” sorusuna Sağır, “Aynen öyle, yeni zamlar bekliyor. Yani söylemeye üzülüyorum ama zam yapılamadığı zaman burada çalışan insanımızın parasını veremeyeceğiz” cevabını verdi.