Eklem iltihabı için, zerdeçal-zencefil

Eklem iltihabı için, zerdeçal-zencefil
1 Mart 2018 17:27

Zencefil-Zerdeçal’ın, stratejik önemi!

 

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Mühendis Başbakan ve Doktor Tarım Bakanı’nın Dikkatine!

 

Mühendis Başbakanımız diyor ki: ”Gün dostunu düşmanını tanıma günüdür.” ve Doktor Tarım Bakanımız da diyor ki: ”Gıda silahtan daha önemlidir.”diye, Türk Milletini uyarıyorlar. Binali-Ahmet Eşref ikilisi’nin, bu Milli seslenişlerini kutluyorum. Ruhunda Vatan sevgisi olan her Türk vatandaşının bu Milli seslenişlere dikkat edip, sahip çıkmalıdır.

 

Mühendis Binali ve Doktor Ahmet Eşref’e Stratejik öneri:

 

Madem ki, bu Milli duguları ruhunuzda taşıyıp, Ay-Yıldızlı Şanlı Türk Bayrağının, göklerde dalgalanarak gül açmasını istiyorsunuz, o zaman, bahar arefesi kaçırılmayacak bir fırsattır. Zencefil ve zerdeçal yetiştirilmesi sezonunu kaçırmamalıyız. Acilen iligi kurumlara talimat verilerek, Türkiye de bu mübarek şifa hazinesi olan zencefil ve zerdeçalın yetiştirilmesi halinde hastahanelere başvurular azalmış olacaktır. Ayrıca, bilimsel olarak kanıtlanmış faydaları incelendiğinde, gerekip gerekmediğini görülecektir. Türkiye de bu ürünler yetişmez diyenlerin, Fetö terör örgütünden daha tehlikeli olduklarının bilincinde olmalıyız!

 

Zencefil, Antalya-Gazipaşa da seralarda yetiştiriliyor. Bu iki ürünün Türkiye de yetişmesini özellikle Ermeni soykırıma destek veren Avrupa ülkeleri istemez. Zencefilin, Aspirin’den on kat daha etkili olduğunu, modern tıp da onaylıyor. Bu uyarı ve önerilere itirazı olan varsa, hodri meyda diyorum! O zaman, şifa hazinesi olan bu iki mübarek ürünün yetiştirilmesi teşvik edilmesi gerek miyor mu?

 

Mühendis Binali Bey, Doktor Ahmet Eşref Bey, mandem ki, ”Lafla Millilik olmaz.” Milli duygularını ruhunuzda taşıyorsunuz o zaman, zerdeçal ve zencefiln Türkiye de yetiştirmesi için, modern tarım bilimi ile, yetiştirilebilir. Türkiyenin geleceği açısından mutlaka değerlendirilmelidir.

 

ZENCEFİL-ZERDEÇAL FAYDALARI

 

ROMATOİD ARTRİT (RA): RA, bağışıklık sisteminin vücudun kendi sağlıklı eklem dokusuna saldırmasına neden olan otoimmun bir hastalıktır. Bağırsak, ilgili problemlere (sızdıran bağırsak sendromu veya gıda alerjileri gibi) ve yüksek stres ve toksisite gibi faktörlere tepki verebilir.

 

Jaurnal of medicinal foods’da yayınlanan 2005 raporunda, Zingiber officinale ve alpina golango bitki türlerinden türetilmiş zencefil özütü inflamatuar, yanıtta yer alan bir kaç genin indüksiyonunu inhibe ettiğini belirtti. Bununla stokinler, kemokinler ve indüklenebilir enzim siklooksijenazikoodlayan genler dahildir.

 

Zerdeçal içerisindeki en aktif bileşen, arada bulunan en güçlü doğal anti-inflamatuarlardan biri olduğu bilinen Curcumin olarak düşünüğlür. Zerdeçalın potansiyel anti-artritik etkileri, eklem iltihaplanmasını önlemede azalma ve/veya şişme ve periartiküler eklem yıkımını yavaşlatmayı içerir.

 

Hindistan’daki Nirmala Tıp merkezi tarafından yürütülen bir araştırma, romatoid (RA) artrit hastalarına verilen zerdeçal takviyelerinin, geleneksel artrit ilaçlarının (diclofenak sodyum) veya bunların bir kombinasyonunun kullanımı ile karşılaştırıldığında etkilerini araştırdı. Curcuma grubu, genel olarak diclofenac sodyum gruplarındaki hastalardan önemli ölçüde daha iyi iyileşme yüzdesi gösterdi ve pratik olarak hiç bir olumsuz yan etki göstermedi.

 

EKLEM İLTİHABI İÇİN REÇETELER

 

Reçete 1- Malzeme: Bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı taze zencefil rendesi, iki su bardağı su, 50 ml. doğal elma sirkesi. Elma sirkesi, sentetik olmadığına dikkat edilmelidir!

 

Hazırlanışı: Bu malzemeleri cam bir kavanozda iyice çalkalayarak eşit miktarda ikiye bölün, yarısını sabah, yarısını da akşam aç karnına içiniz.

 

NOT: Bu reçeteyi, 30 gün devam ettikten sonra, 12 gün ara verip ikincisine devam ediniz. Nasıl rahatladığınıza şaşıracaksınız.

 

Reçete 2- Zerdeçal (Turmeric) anti-oksidan özellikler sergiler RA hastalığı sorunu olanların, düzenli kullanımından sonra RA sabah uykudan uyandığında ki, tutukluğunda yürüme süresinde eklem şişmelerinde, hastanın tabiatiatına göre belirgin düzelme göstermiştir.

 

Malzeme: 100 Gram toz Zerdeçal, 400 gram taze Zencefil, 50 Gram tane karabiber. Bir buçuk (1,5) kilo bal.

 

Hazırlanışı: Taze zencefil soyulur, mutfak robotunda püre haline getirilir, Tane karabiber mutfak robotunda un haline getirilir. Taze zencefil, karabiber, toz zerdeçal bir cam veya porselen kaba koyarak bal ilave edilip tahta kaşıkla iyice karıştırılır, kurutulmuş cam kavanozlara konur.

 

Kullanılışı: Yemeklerden sonra tok karnına bir yemek kaşığı yenir. Günde 3 yemek kaşığı yenir. NOT: Macun bittiğinde tekrar aynı macun yapılarak üçüncü seansa devam edilir. Sekiz gün ara verip tekran üç seansa devam edilir.

 

Şifası: Romatizma artrit (RA) da ağrıların azaldığını hissedeceksiniz. Ağrılar geçinceye kadar devam ediniz. Bu macunu kullanırken idrarda ağır kokuların gelmesi, sevindiricidir. Bu koku, iltihabın vücutta atılışıdır gösteriyor.

 

3- Zencefil, in vitro lipopolisakkarit (LPS) indüklenen indüklenebilir nitrit oksit sentaz (İNOS) eksprasyonu ve NO üretimini inhibe etmiştir. Zencefil ve yağı kullanıldığında, oluşturulan iltihaplanmayı indükledi.

 

Zencefil, yiyecek ve içeceklerde baharat olarak ve asırlardır geleneksel tıpda bel ağrısı romatizması ve bronşitin yağmacı, anti-preksiz olarak kullanılmaktadır. Gastrointestional rahatsızlıkların ve yığılmaların tedavisi için de kullanılır.

 

4- Zencefilin kullanım alanları: Zencefil, Anti-emetik, kemo koruyucu, Anti-viral, Anti-inflamatuar, Anti-bulanıklık ve Anti-ülserojenik özelliklere sahiptir. Ayrıca migren içinde çok etkilidir. Zencefil vücuttaki gerekli besinlerin emilimini ve asimilasyonunu geliştirir. Zencefil, vücudun mikro dolaşım kanallarını temizler.

 

5- Zencefil, kan dolaşımını hızlandırır ve bu sayede Artrit romatizma (RA) için, faydaları modern tıp tarafından bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

 

6- Desteklenmiş narenciye yağları: Narenciye kokuları kendinizi daha uyanık hissetmenizi sağlar ve turunçgiller yağı güçlü anti-inflamatuar özellikleri stresten kaynaklanan ağrıya yardımcı olmasındaki etkiler açısından araştırılmıştır. Avrupa Journal of Medical Reseach’te yayınlanan 2009 tarihli bir araştırma çeşitli esansiyel yağların antioksidan potansiyelini araştırarak çalışan turuncu maddenin en etkili olanının portakal olduğunu ve artrit tedavisinde olağanüstü bir esans yağı haline geldiğini bildirdi.

 

7- Zerdeçal doğal bir anti-inflamatuar ajan’dır. Ayrıca mükemmel bir antioksidandır. Vücuttaki prooksidan ve antioksidan ajanlar arasındaki oksidatif stres veya dengesizlik artritte eklem dokularında bozulmaya neden olur. Oreoartritten mustarip (Istırap-acı) hastaların antioksidan durumuna Curcuminoidlerin ve piperine desteğinin (1500 mg+15 mg) gün etkisinin değerlendirdiği bir klinik araştırma yapmıştır. Çalışma 6 hafta sürmüş ve antioksidan enzim düzeyinde gözlendi. Araştırmacılar Curcuminoidlerin kısa süreli takviyesinin osteoartritteki oksidatif stresini hafiflettiği sonucuna varmıştır.

 

8-Zerdeçal artriti hafifletmek için genlerle etkileşim kurar. Zerdeçal da bulunan aktif maddelerden biri olan (Curcumin, olağanüstü Farmakolojik özelliklere sahiptir. Curcumin, antiinflamatuar ve antioksidan özelliklerinin yanı sıra çeşitli moleküller hedeflerin gen ekspresyonunu etkileyerek aktivitelerini.

 

9- Zerdeçal sütü hazırlamak: Bir su bardağı kaynar yağsız süt, Bir çay kaşığı zerdeçal, Bir tatlı kaşığı bal. Hazırlanışı: Süt cezvede kaynamaya başlayınca, Zerdeçal ve bal ilave edilerek 10 dakika bekletilip içilir. Bu reçete, kemikleri güçlendirmeye ve serbest radikallerle savaşı yatıştırabilir.

 

10- Boğaz ağrısı ve öksürüğü yatıştırmak için, Hindistan-Rajasthan halk hekimliği uygulamasıyla, asırlardır boğaz ağrısı ve ateşlenmeyi azaltmak için kullanılmaktadır.

 

Malzeme: Birer çay kaşığı toz Zerdeçal ve zencefil, Bir Türk kahvesi fincanı sıcak su, Bir su bardağı kaynar süt, Bir tatlı kaşığı bal. Hazırlanışı: Zerdeçal ve zencefili sıcak suya koyup iyice karıştırıp, kaynamış bir su bardağı süt ile karıştırıp içilir. Bu reçette, saabah ve akşam birer su bardağı içilir.

 

Değerli okuyucular,

 

Zerdeçal’ın faydalarını bilimsel olarak 600 makalele DR. Aggarwal yayınladı; birçoğu Zerdeçal Curcumin’nin insan vücuduna faydalarını bilimsel olarak yazmıştır.

 

Kanseri tedavi etmek için Curcumin: 8 Haftalık Diyet.

 

1, Hafta: Günlük 1,5 (Bir buçuk) gram Curcumin’den küçük bir doz ile başlatın. Eğer ki bir yan etki görmüyorsanız, bir hafta bu seansa devam edip, ikinci haftanın dozajına geçebilirsiniz.

 

2, Hafta: Curcumin dozunu 2,5 (İkibuçuk) gram/ gün’e çıkarın. Herhangi bir yan etki sorunu ile karşılaşırsanız kontrol edin. Her şey iyi görünüyorsa, bir hafta sürebilir ve 3’cü hafta seansına geçebilirsiniz.

 

3, Hafta:seansını tekrar 5 (Beş) gram/gün’e çıkarın. İyileşme görünüyorsa, bir hafta devam edin ve son adıma gelin.

 

4, Hafta: 8 (Sekiz): gram/güne’e tekrar 5 hafta süreyle devam edin.

 

NOT: Destek amaçlı kullanılan bitkiler, insan tabiatına göre tedavisuresi uzayabilir. Onun içindir ki, irademizi kuvvetlendirip, sabılı olmalıyız.

 

ZERDEÇAL SÜTÜ’NÜN FAYDALARI

 

Zerdeçal sütü, cildi tahrip eden ve parlaklığını, elastikiyetini kaybeden serbest radikalleri savuşturmaya yardımcı olur. Zerdeçal süt ile birlikte kullanıldığında, çeşitli sağlık problemleri, başağrısı, yara ve şişlik ağrılarını hafifletir. Zerdeçal ve zencefil’e, HİNDİSTAN da, Ayurveda tıpta doğal Aspirin denir.

 

Zerdeçallı sıcak süt tüketimi kişisel olarak en önemli faydalarından birisi de öğsürük ve soğuk havalardan korunmaktır. Kış hastalıklarının tedavisi için, günde iki su bardağı Zerdeçallı ve ballı süt tüketimini tercih ediniz.

 

Zerdeçal sütü cilt lekeleri ve kızarıklıklarını gidermek için kullanıldığında, insan tabiatına göre ve hastalığın sebebine göre sorunları giderir.

 

Zerdeçallı süt, genel vücut detoksu için harika bir tercihtir. Günde iki su bardağı Zerdeçal sütü içmek kan temizleme ve karaciğer detoksunda yardımcı olur. Kan bulaşıkları sağlık sorunlarının kötüye gitmesine sebep olabilir ve Zerdeçal sütü bununla savaşmanın harika bir yoludur.

 

Zerdeçal sütü kullanıldığında soğuktan kaynaklanan öksürük için en etkili bir içecektir.

 

Zerdeçal, enflamasyon ve bakteriler için en etkili tedavilerden biri olan dişiniz, zerdechine ile temas ettikten sonra iyileşme başlayacaktır. Sarı toz özellikle ağrı kesici özelliklerinden dolayı diş ağrısı için doğal bir antibiyotiktir. Dişlerinizi toz zerdeçal ile fırçalayabilirsiniz. Kullanılışı: Bir çay kaşığı toz zerdeçal ile bir tatlı kaşığı yoğurtu, cam veya porselen çay tabağına boşaltıp diş fırçasını batırarak dişlerinizi iki dakika fırçalayınız.

 

ZERDEÇAL’IN YAN ETKİLERİ:

 

Hamile kadınların Zerdeçal kullanmamaları gerekir. Zerdeçal kan inceltici olarak hareket ettiği içinameliyat olacakların, ameliyattan 3 hafta önce Zerdeçal yemeği terk etmelidir. Şeker hastaları, bal kullanmamalıdır.

 

Reçeteler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun önerilerini alarak kullanmanız daha faydalıdır.

 

Vatanımıza, Toprağımıza, Ordumuza gözdikenleri ve Büyük Türk Milleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozma hayalinde olan riyakarları, Cenab-ı Allah kahrı perişan etsin inşallah. AMİN

 

Suriye de savaşan Kahraman Türk Ordusuna da, Cenab-ı Allah güç, kuvvet versin. Her türlü kaza ve belalardan esirgesin.

VELHAMDULİLLAHİRABBİLALEMİN

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

Kaynakça:

Hindistan-Rajasthan Tarım üniversitesi

Rajasthan da yerleşik Türk asıllı kaynak kişilerle sohbet notları.

Endonezya-Borneo adası-Balıkpapan da yerleşik Uygur Türklerinden sohbet notları.

Turmeric For Health Dergisinin, Zerdeçal faydalarının sayıları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun