Ehliyet sınavına arkadaşını sokan gencin ilköğretim diploması da sahte çıktı

Ehliyet sınavına arkadaşını sokan gencin ilköğretim diploması da sahte çıktı
25 Ağustos 2013 13:35

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde iki kez girdiği ehliyet sınavından başarılı olamayınca, yerine kendisine benzeyen arkadaşı 26 yaşındaki Mehmet K.’yı sınava sokan 23 yaşındaki Davut A.’nın ilköğretim diplomasının da sahte olduğu ortaya çıktı.

 

 

Daha önce iki kez girdiği ehliyet sınavında başarılı olamayan Davut A., kendisine benzeyen arkadaşı Mehmet.K ile yerine sınava girmesi için anlaştı. Önce nüfus müdürlüğüne giden Mehmet K., sahte evraklarla Davut A.’nın bilgileriyle nüfus cüzdanı çıkarttı. Daha sonra sınavın yapılacağı İnegöl Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi’ne gelen Mehmet K. sınava girdi. Sınavda yanlışlıkla arkadaşının ismi Davut A.’nın yerine, kendi yazan Mehmet K. görevliler tarafından fark edildi. Sınav kağıdına arkadaşının adını yazmayı unutan Mehmet K. ve okul bahçesinde arkadaşının sınavdan çıkmasını bekleyen Davut A., polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Alanyurt Polis Merkezi’ne götürüldü.

 

Polis tarafından yapılan soruşturma sonucu Davut A’nın, okuma-yazma bilmediği ve   ilköğretim diplomasını da sahte yöntemle aldığı anlaşıldı.

Şüphelilerin sorgularının ardından, adliyeye sevk edileceği belirtildi.

 

 

91cd69b44a16cb689a00d7ef01c5633e e92a66df306ca510360451d7255afd2c