Eğitime yatırım yapan Bartın valisi AKP tarafından merkeze çekildi

Eğitime yatırım yapan Bartın valisi AKP tarafından merkeze çekildi
17 Ağustos 2012 10:30

Millyet yazarı Melih Aşık eğitime yatırım yapan Bartın Valisi’nin AKP tarafından merkeze çekildiğini yazdı.

Bartın ili bundan 6 yıl önce LYS sınavlarında 40. sıradaydı… Bu yıl birinci sıraya yerleşti…
Acaba bu başarı nasıl gerçekleşti?

İktidar yanlısı Yeni Şafak gazetesinde geçen ay yayımlanan yazıda bu başarıda en büyük payın Vali İsa Küçük’e ait olduğu kaydediliyor, özetle şöyle deniyor:

“Göreve geldiği yıl, LYS’de Bartın henüz 40. sıradayken, ‘birinci olacağız’ diyerek eğitim hedefini belirleyen Vali İsa Küçük, il özel idarelerinin yatırım bütçesinin yüzde 70’ini eğitime ayırdıklarını belirtti.  Son 6 yılda eğitim alanında 20 milyon lira harcayan Bartın’ın başarısında, fen liselerinin açılması ve Anadolu liselerinin sayısının artması büyük rol oynuyor..
-  Nüfusun yüzde 65’inin kırsalda yaşadığı Bartın’da, her gün 7 bin 800 öğrenci köyden şehire ücretsiz olarak taşınıyor.
-  Okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının 23-24 kişi ile sınırlı olması eğitime olumlu katkı sağlıyor.
-  Üniversiteye hazırlık sürecinde ücretsiz eğitim alabilmeleri için valilik dershanelerle 2007 yılında anlaşma imzaladı.
-  Bartın’ın eğitim için oluşturduğu, ‘gönüllüler grubu’ bu kapsamda 2000 anneye ulaştı. Annelerin bilgilendirilmesiyle 2006 yılında liseye geçiş oranı yüzde 60 iken, bu oran yüzde 83’e ulaştı. 6 yılda 22 yeni bina ile okullar hizmete açıldı ve 60 okulda akıllı tahtaya geçildi…”


* * *                            
Bu başarılarından dolayı Vali İsa Küçük’ü kutlamak gerekiyor… Biz de öyle yapalım dedik… Telefonla Bartın’ı aradık… Aldığımız cevap: “Vali Bey iktidar tarafından görevden alınıp merkeze tayin edildi. Görevini dün resmen devretti” oldu…