Egemen Bağış yeni kabineden memnun

Egemen Bağış yeni kabineden memnun
25 Ocak 2013 10:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Şili’nin Başkenti Santiago’ya giden Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin Bakanlar Kurulu’nda başka değişiklik olup olmayacağı şeklindeki bir sorusuna, “Onu Sayın Başbakanımızdan başkası bilemez. Ama kendisi ‘Her an her şey olabilir’ dedi. Önemli olan Türkiye’nin kalkınmasıdır” yanıtını verdi.

 

 

 

 

 

Bakan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi’ne katılmak için Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle Şili’ye gitti. Egemen Bağış, Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın kabinede başka yeni değişiklik olup olmayacağı konusundaki soruyu şöyle cevapladı:

 

 

“Onu Sayın Başbakanımızdan başka kimse bilemez. Ama sayın başbakanımız ‘Her an her şey olabilir’ dedi. Önemli olan Türkiye’nin kalkınmasıdır, Türkiye’nin zenginleşmesidir. Bu güne kadar görev yapan arkadaşlarımız çok önemli görevler ifa ettiler. Onlar şu an belki başka kapasitelerde başka görevler yapacaklar. Yeni görevi devir alan arkadaşlarımızda devir aldıkları bayrakları daha da ileriye götürmek için çalışacaklar.

 

 

AKP hizmet odaklı siyasi bir harekettir. Bizim için şahısların değil ülkenin çıkarları önemlidir. Makamlar insanları yüceltmez insanlar makamları yüceltir. Her birimiz verilen her görevi en iyi şekilde yapmak çabası içindeyiz. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”