Ege kıyıları, özel işletmeler tarafından ticarileştiriliyor!

Ege kıyıları, özel işletmeler tarafından ticarileştiriliyor!
4 Temmuz 2022 15:04

Turizm açısından önemli bölgeler arasında yer alan Ege kıyıları, özel işletmeler tarafından hızla işgal edilip, ticarileştiriliyor.

 

 

Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Özdere Orta Mahallesi Gençlik Parkı ve önündeki kumsal alan olan halk plajı, İzmir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından turizm amaçlı su üstü sportif faaliyet alanı ilan edildi. Daha sonra Halil İncetürk ve Mehmet Özkapu isimli kişilere 101 bin 555 TL bedelle alanda 5 yıllık faaliyet izni verildi. Faaliyet iznine tepki gösteren ve kıyıların halkın olduğunu savunan bölgede yaşayan yurttaşlar eylem gerçekleştirdi. Bölge sakinlerden Hüseyin Güzey, “Bu sahil bizlerin, gençlerin, çocuklarımızın kısacası herkesin güvenli bir şekilde şimdiye kadar yararlandığımız bir alan. Buradaki haklarımızı kimseye devredemeyiz. Kıyı ve sahil şeritlerinden yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilir. Haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu alan herkesin kullandığı bir yerdir ve öyle kalacaktır” dedi.

 

Bölge sakinlerinden Nuran Kiper Oğulbulan, herkesin hakkını korumak için nöbette olduklarını kaydetti: “Alana bütün aletlerini koyarak bölgeyi işgal ediyorlar. İnsanların halk plajından yararlanmasını fiili olarak engellemiş durumda. Haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Herkesin hakkını korumak için nöbetteyiz. Buradaki bankları daha şimdiden söktüler eğer gelirlerse alanı daha fazla işgal edecekler.”