Efor Patent ile Marka tescili!

Efor Patent ile Marka tescili!
14 Ekim 2021 12:52

Marka tescilinin avantajları nelerdir? Tüketicilerin zihninde ki algıların toplamına marka denmektedir. Klasik tanımı ile bir işletmenin hizmet ve malların bir başka işletmenin hizmet ve malların ayırt etmesine yarayan, sözcükler, şekiller, kişi adları, sayılar gibi işaretler markayı oluşturmaktadır. Marka, çizim ile görünen veya benzer bir şekilde ifade edilen, baskı yöntemi ile yayınlanan ve çoğaltılan her türlü işaretleri içermektedir.

 

 

Marka Tescili Ne Anlama Geliyor?

 

Markaların tescil edilmesi, markanın sahibi tarafından kullanımların tekelleştirilmesi, marka sahibinin belirlediği ve haksız kullanımların önüne geçilmesi için fırsat anlamına gelmektedir. Marka tescil işlemleri için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapılması gerekir. Bu başvurular Enstitü tarafından incelenmektedir. İnceleme olumlu olursa marka, tescil edeceği üçüncü şahısların dikkatine ilan eder. Üç aylık bir ilan süresinde itiraz edilmeyen markalar TPE tarafından kabul edilerek belgeye bağlanmaktadır.

 

Marka Tescilinin Avantajları Nelerdir?

 

Marka tescili sahipleri, markaların tescil kapsamında hizmet ve mal için marka sahiplerinin izni dışındaki her türlü kullanıma engelleme hakkı bulunur. Markanın sahipleri markayı kendisi kullanabilir ayrıca başkalarına da markayı kullanımına izin verebilmektedir. Markanın marka sahibinin izni olmadan kullanımına karşı 556 Sayılı KHK’de önemli yaptırımlar yapılmaktadır.

Eğer sizlerde marka tescili başvuruları hakkında bilgi almak isterseniz eğer eforpatent.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. Efor Patent tescili şirketi marka tescili, patent/faydalı model ve uluslararası patent hizmetlerini yapmaktadır.