Edep ya hu!

Edep ya hu!
3 Mayıs 2013 11:23

Tayyip Erdoğan’ın Abdullah Öcalan’la ya da AKP ile PKK’nın işbirliği ile yürüttüğü açılım süreci toplumda yankılanmaya ve dolayısı ile Erdoğan’ın görevlendirdiği Akiller bile koruma ordusuyla kapalı salonlara sığınmaya başlayınca hızla gündemi saptırmak gerekti.

Hilmi SARAL H&H YORUM

Başbakan, kedinin önüne yumak atar gibi toplumun önüne yeni tartışma konuları attı.

Şimdi herkes milli içkimizi tartışıyor. Başbakan yerli içkimizin ayran olduğunu söyledi ya şimdi herkes bu önemli (!) konuyu tartışıyor. Kimisi ayran içki değil, içecektir diyerek itiraz ediyor. Kimisi, yahu bizim milli içkimiz kımız değil mi diye soruyor. Öteden bir başkası “Yok yahu, kımız Türklerin milli içkisidir; biz hala Türk müyüz ki?” diye soruyor.

Bu tartışma devam ederken herkesi edepli olmaya davet eden Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e “koyun” dedi. “Eskiden çoban diye anılanlar, şimdi İşçi Partisi’nin koyunu oldular” açıklamasını yaptı.

Bu açıklama Başbakanın hemşerisi Temel’in çok zoruna gitti.

Temel’le Dursun kahvede sohbet ederken Temel Dursun’a:

-Ula Dursun, eşeğin peşinden giden hayvanın adı ne idi diye sordu?
-Ula ne olacak? Deve da!..
-Peki, koyunun peşinden hangi hayvan gider?
-Ula hangi hayvan olacak? Köpek da!…
-Eee, senlan ben yıllardır Demirel’in peşinden gitmedik mi?
-Gittuk…
-Şimdi biz Başbakana göre ne oliyiruk?
-………

Fatma Şahin, hazırlattığı Çanakkale konulu kitapçıkta Mustafa Kemal’den söz ettirmeyince Kamer Genç’in haklı eleştirilerine hedef oldu. Savaştığı düşmanlarının bile Çanakkale savaşında gösterdiği başarıyı hayranlıkla andığı Mustafa Kemal’in, O’nun kurduğu cumhuriyet sayesinde bakan olabilen birisi tarafından görmezden gelinmesinin eleştirilmesinden daha doğal ne olabilir? Genç, tarihsel ve sosyal bir gerçeği anımsattı diye linç kampanyasına uğradı. Bu yetmedi, edepli başbakanın terbiyeli (!) vekili tarafından “ana avrat” sinkaflı küfürlere uğradı. Bayan milletvekilinin cinsel organını konu edip basın açıklaması yapan ve TBMM’nin Bayan Başkanvekilinin odasını basan AKP’li Bülent Arınç’ı görmezden gelen edepliler(!) Kamer Genç’i yeseler doymazlar.

AKP milletvekillerinin hiçbir ahlak anlayışı ile açıklanamayacak bu davranışlarını hoş gören Başbakan başkanlık sistemi ile neyi kastettiğini de Kızılcahamam kampında açıkladı. “Başkanlık” denen şey “padişahlık”ın yeni adıymış. Meğer bizim ecdadımız-Osmanlılar- padişahlıkla değil de başkanlıkla yönetilirlermiş. Artık tarihçiler de bu yalın gerçeği öğrensinler! Çocuklara yalan yanlış şeyler öğretmesinler!

Ecdadımıza bağlılığı tartışılmayacak kadar açık olan başbakanımız her fırsatta bu bağlılığını açıklamaktan zevk almaktadır. At sırtında yapılan seferlerden tutun da fethetmek için gidilen yerlere kadar her şey hayranlıkla anılmaktadır.

Ben de merak ediyorum; Sayın Erdoğan “Harem” ve “İç oğlanlar” konusundaki düşüncelerini de bizimle paylaşır mı?

[email protected]