Düşünen insana yanıt veririm

Düşünen insana yanıt veririm
28 Mart 2012 15:03

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin mitinginde en fazla 7 bin kişi vardı” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ”Ben düşünen insana yanıt veririm” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin mitinginde en fazla 7 bin kişi vardı” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için ”Ben düşünen insana yanıt veririm” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ağabeyi Mahmut Erdem’i kaybeden eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’e taziye ziyaretinde bulundu.

 

Haymana’nın Bumsuz beldesindeki taziye evine gelen Kılıçdaroğlu, Erdem’e başsağlığı diledi. Burada okunan Kur’an-ı Kerim’i ve duaları dinleyen Kılıçdaroğlu, cenaze evinde düzenlenen yemeğe de katıldı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin TBMM Genel Kurulu’nda zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartan teklif görüşülürken çıkan gerginlikle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en stratejik konusunun eğitim olduğunu belirterek, ”Bütün çocuklarımız, parlamentodan geçen yasa çerçevesinde okuyacak. Fakat ne gariptir ki bu ülkenin insanları ‘4+4+4′ ne getiriyor, anlamı nedir bilmiyorlar” dedi.

 

‘GERGİNLİĞİN NEDENİ AKP’NİN DAYATMASI’

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

”Teklif veren arkadaşların da eğitimle yakından uzaktan ilgisi yok. Biz CHP olarak bu teklifin tartışılmasını istiyoruz. Kamuoyu bilsin, halk bilsin, çocuğunu okula gönderecek, anne baba bilsin ne olduğunu… Ama AKP ‘Hayır, ben bunu bir takvime bağladım süratli bir şekilde gerçekleştireceğim, yasalaştıracağım’ diyor. Bu demokrasiye yakışan bir olay değildir. Tweetler atılabilir, gerginlikler çıkabilir. AKP’nin dayatmacı, tepeden inmeci anlayışı bu tür gerginliklere yol açıyor. Gerginliklerin nedeni AKP’nin dayatmacı anlayışıdır.”

 

MİTİNGE DEVAM

Kılıçdaroğlu, ”Mitinglere devam edecek misiniz?” sorusu üzerine de ”Yeri, zamanı gelince edebiliriz” kaşılığını verdi.

 

‘DÜŞÜNEN İNSANA YANIT VERİRİM’

Kemal Kılıçdaroğlu, ”Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir fotoğraf paylaşarak, (Miting hezimet oldu CHP için) yorumunu yaptı” denilmesi üzerine de ”Ben düşünen insana yanıt veririm” dedi.