Durdu Özbolat: Melih Gökçek’e Çankaya’dan oy yok!

Durdu Özbolat: Melih Gökçek’e Çankaya’dan oy yok!
27 Eylül 2013 12:16

CHP Kahramanmaraş Milletvekili, PM üyesi ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Durdu Özbolat, 6 ay sonra yapılacak yerel seçimlerin AKP dönemini kapatacağını, CHP dönemini açacağını ve bir milat olacağını belirtti.

 

Özbolat yaptığı basın açıklamasında, “Uluslararası alanda, yanlış politikalar sonucu iflas eden ve tek başına kalan AKP, içerde de hızla irtifa kaybediyor. Türkiye, Gezi Direnişinin tetiklediği halk hareketiyle artık başka bir Türkiye olmuştur. Korku duvarı yıkılmıştır ve Türkiye’de insanlar artık AKP’siz bir Türkiye istemektedir.” dedi.

 

“Bu gerçeğin yansımalarını kamuoyu yoklamaları da gösteriyor. Biliyorsunuz, Başbakan’ın Baş Danışmanı olan Yalçın Akdoğan dahi CHP oylarındaki yükselişi itiraf ederek, CHP oylarının yüzde 31’lere yükseldiğini söylemek zorunda kaldı.

 

Kimsenin kuşkusu olmasın; yeni dönem, Cumhuriyet değerlerinin, halkçılığın, eşitliğin, toplumsal refahın ve sosyal adaletin yeniden yükseldiği bir dönem olacaktır!

 

Bu yeni dönemin başlangıç tarihi 30 Mart 2014’tür! Ankara’da ve İstanbul’da AKP ile geçen karanlık dönem bitecektir.

 

10

 

Bu iddiamızı, örnek belediyecilik anlayışıyla gerçeğe dönüştürmek bizim elimizdedir.” diyen Özbolat, CHP Çankaya Belediye Başkan adayı olduğunu belirterek şu sözleri kullandı:

 

“İşte bu iddiayı, bu hedefi hayata geçirmek için ben de Çankaya’dan adayım.

 

Bugün, siz değerli basın mensuplarıyla buluşarak ilk adımı atıyorum.

 

9 Ekim Çarşamba günü de, Çankayalıların ve kendisini Çankayalı gören yurttaşlarımızın katılımıyla yapacağımız görkemli bir toplantıyla, tüm Ankaralılara adaylığımı açıklayacağım!

 

Hedefim yalnızca Çankaya’da seçimi kazanmak değil; oy oranlarımızı arttırarak, Ankara’yı ve Türkiye’yi kazanmaktır…

 

Atatürk Türkiye’sini yeniden inşa etmek için, yerel yönetimlerde tüm belediyelere örnek olacak, Çankayalının gurur duyacağı bir başarıyı yakalamamız gerekiyor.

Bundan dolayı, partimiz CHP’nin 2009 seçimlerinde Çankaya’da aldığı yüzde 58’lik oyu kesinlikle arttıracağım ve seçim çalışmalarını “Ankara için Çankaya’da Halkçı Belediye” iddiasıyla yürüteceğim!”

 

3

 

“Ankara’yı Gökçek’ten kurtaracağız! Ankaralı, 31 Mart sabahı Gökçeksiz bir güne uyanacak!” diyen CHP’li Özbolat’ın açıklaması şöyle:

“31 Mart sabahından itibaren Melih Gökçek olmayacağı için, Çankaya ve Ankara’da sadece yeşil alanlar kurtulmayacak, peşkeş çekilen araziler de geri alınacak. ODTÜ ormanı ve Atatürk Orman Çiftliği yeşil kalacak.

 

Bildiğiniz gibi Çankaya, yalnızca siyasetin merkezi değil, aynı zamanda bilginin, tecrübenin ve vicdanın merkezidir! Çankaya, Cumhuriyetimizin ruhu, varlığı ve birikimidir!

 

Bu birikim, uzunca bir süredir hak ettiği değerin çok uzağında! Tıpkı Türkiye solunun, sosyal demokrasisinin hak ettiği başarının uzağında olduğu gibi! Artık uzağı yakın etme zamanıdır!

 

Aydınlanmanın ateşini Çankaya’da yakıyoruz! Çünkü, şimdi Gezi Parkından Güvenpark’a haykıran ve baskılara boyun eğmeyen bir gençlik ve halk var! Ankara’nın Baş Şehri Çankaya da, direnen bu onurlu insanların merkezidir! Bu gurur ve kuvvetle söylüyorum:

Diren Çankaya, Gericiliğe Geçit Yok!!”

 

35 yıllık siyaset hayatımda hep katılımcı demokrasinin izinden gittiğini belirten Durdu Özbolat, “Vedat Dalokay, Ali Dinçer, Fikri Sönmez gibi efsane belediye başkanlarının ayak izlerini takip ettim. Toplum için politika yapmanın, üretmenin, faydalı olmanın kutsallığına inandım.

 

Önseçimle, 2 dönem boyunca milletvekili seçildiğim Kahramanmaraş’ta yeniden aday olmayacağımı ilan ettim. Herkesin önem verdiği, “Koltuk” derdinde değilim. Maraş’ta siyaset yapan değerli kadrolarımızın önünü açmak ve uzun yıllar; hem işçi, hem yönetici hem de bir milletvekili olarak hizmet ettiğim, sorunlarını bildiğim Çankaya’yı dünya kenti yapacak projeleri hayata geçirmek istiyorum.

 

Bu büyük iddiamı gerçekleştirmek için alanında uzman kişilerle hazırlık yaptım. Bu hazırlığı uygulamaya geçirmek; halka dokunmaktan, toplumla yerel yönetim arasındaki duvarları yıkmaktan geçiyor! Bunu biliyorum!” dedi.

 

5

 

DUVARLAR YIKILDIĞINDA; SÖZ, YETKİ VE KARAR ÇANKAYALININ OLACAK!

 

CHP Kahramanmaraş Milletvekili, PM üyesi ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Durdu Özbolat, “24 saat ulaşılan bir Belediye Başkanı olacağını” ifade ederek “Kapım her daim açık olacak!” dedi.

 

Özbolat sözlerine şöyle devam etti: “Birlikte karar verip, sorunları da birlikte çözeceğiz! Çünkü Çankayalı yalnızca şikâyet eden olmayacak, asıl olarak çözüme ortak olacaktır!

 

Bunun ilk adımını, belediye personelini yeniden yapılandırarak, hiçbir ayrım yapmadan onları karar alma sürecine katarak atacağım. Benim dönemimde hiçbir eleman atıl durumda olmayacak! Herkes hem çalışacak, hem de birlikte üretecek! Bürokrasiye son vereceğim!

 

Benim dönemimde ne belediye, ne de belediye hizmetleri şikâyet edilen çalışmalar olmayacak. Şeffaf, üretken ve katılımcı olacağız.

 

Sola ait değerler olan dayanışmanın, katılımcılığın ve üretkenliğin nasıl olduğunu herkese göstereceğiz!

 

Ali Dinçer’in, Vedat Dalokay’ın, Terzi Fikri’nin yaptığı gibi belediyeyi halkla birlikte yöneteceğiz!

 

Çankaya Belediyesi hem hizmet anlamında, hem de şehircilik anlamında evrensel standartlarda bir dünya kenti olacak!

 

Buna uygun bilgi, birikim ve liyakat, Çankayalılarda yeterince var! Yeter ki biz kendi yarattığımız duvarları yıkalım.

 

Halkla, akademisyenlerle, sanatçılarla, kanaat önderleriyle iç içe olacağım! Projeleri hep birlikte yapacağız.

 

Amacım çok açık; Halka tepeden bakmayan, halka yabancılaşmayan katılımcı bir Çankaya yaratmak. Çankaya’yı doğrudan demokrasinin, insan odaklı yaklaşımın ve halkçı, çağdaş belediyeciliğin merkezi yapmak!

 

CHP’yi iktidara taşımak ve Çankaya’yı evrensel standartlara uygun, örnek gösterilen bir kent haline getirmek için göreve başlamayı bekliyorum…”