Dünya'yı iyi okumazsak darbeler bir daha olur, bir daha olur…

Dünya'yı iyi okumazsak darbeler bir daha olur, bir daha olur…
14 Kasım 2012 10:10

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Mehmet Şeker, “Faili meçhul cinayetlerin iyi araştırılması lazım. Ekonomik boyutlarıyla bu işin gündeme getirilmesi lazım. Dünyayı çok iyi anlamak lazım. Bizim de bu işi iyi okumamız lazım, okumazsak bir daha olur, bir daha olur” uyarısını yaptı.

 

 

 

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, hazırladığı rapor hakkında bilgi verdi. Şeker, şöyle dedi:

“Yurt dışından bir organizasyon var darbelerin oluşumunda, bu darbeler oluşurken Türkiye’de insanları darbeye hazırlayan ve onu yasal sürece sokan bir yasa dışı organizasyon var. Adı kontrgerilladır, JİTEM’dir, Gladio’dur ne derseniz deyin. Üçüncüsü bunların bir ekonomik boyutu var. Ekonomi el değiştiriyor, birileri zengin oluyor, birileri fakirleşiyor, bir gecede milyarlarca dolar el değiştiriyor. Dördüncüsü herkesin iddia ettiği üzere sola yapılmıştır, sağa yapılmıştır, dindarlara yapılmıştır gibi bir tez yok. Darbe ekonomik sosyal ve siyasal boyutlarıyla halkın sırtına yüklenmiş bir yüktür, tüm millete karşı yapılmıştır.

 

 

Birkaç tane öneride kendi çıkardığım raporda söyledim. Birincisi faili meçhul cinayetlerin iyi araştırılması lazım. İkincisi ekonomik boyutlarıyla bu işin gündeme getirilmesi lazım. Hala siz ticari sır diye hırsızları gizlerseniz, bu hırsızlar başka yerde gene hırsızlık yaparlar. Üçüncüsü dünyayı çok iyi anlamak lazım. Kapitalizm başka bir yöntem uyguluyor. Mevcut girdiği ülkelerin borsalarına ve bankalarına sahip olmakla yapıyor bu işi, darbeyi bu yönüyle yapmaya başladılar bazı ülkelerde, el değişikliğini borsalarla ve o ülkelerin bankalarıyla yapmaya başladılar. Bunu algılayamazsanız bu ülkede bir daha darbe olmaz derseniz bir gün karşısına başka bir darbe çıkar. Bunları çok iyi değerlendirmek lazım.
Her yerde oluyor. Suriye’deki iktidar değişikliği Suriye’den mi kaynaklanıyor talep? Rusya pekçok cumhuriyete ayrıldı yıllar önce Rusya dünyayı iyi okuyamadığı için bunlar başına geldi. Çin daha iyi okudu, fire vermedi. Bizim de bu işi iyi okumamız lazım, okumazsak bir daha olur, bir daha olur.”