Dünyaya rezil olduk

Dünyaya rezil olduk
16 Ekim 2012 08:29

Dün Erzurm Havalimanı’na indirilerek aranan Halep’e giden Ermenistan uçağını Aydınlık gazetesi bugün çok ilginç bir başlıkla manşetine aldı. Gazete “Dünyaya rezil olduk” diyerek, “İyi ki Felix’i indirmedi” dedi.

 

 

Ermenistan’dan Suriye’nin Halep kentine insani yardım malzemesi götürdüğü belirtilen Ermenistan sivil kargo uçağı indirildiği Erzurum Havalimanı’nda aramadan geçirildi. Bu uçaktan da silah ya da askeri mühimmat çıkmadı.

 

Moskova-Şam seferi yapan Suriye uçağının silah ve füze taşıdığı gerekçesiyle F 16 savaş uçaklarıyla Ankara’ya indirilmesinin ardından dün de Ermenistan’dan kalkıp Halep’e giden bir Ermenistan uçağı Erzurum’a zorunlu iniş yaptırıldı. Halep kentine insanı yardım malzemesi götüren kargo uçağının pilotu, dün saat 11.30 sıralarında Türkiye’den geçiş izni istedi. Türkiye ilk aşamada uçuşa izin verdi. Ancak uçakta arama yapılacağını da önceden Ermenistan makamlarına bildirdi ve uçağa kontrollü geçiş izni verildi. Bunun üzerine Türk hava sahasına giren Ermenistan uçağı, Erzurum Havalimanı’na indirildi. Ardından VIP binası önüne çekilen kargo uçağında aramaya sivil görevliler katıldı.

 

Türkiye’yi dünyaya rezil ettiler

 

Erzurum’a indirilen Ermenistan uçağı Halep’e insani yardım malzemesi taşıyordu.

Suriye uçağında olduğu gibi Ermenistan uçağında yapılan aramalarda arama yapıldı. Yaklaşık 3.5 saat süren aramada herhangi bir askeri malzemeye rastlanmadı.

Ermenistan uçağının Erzurum’a indirilmesi ile ilgili olarak bakanlıklar farklı farklı açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ermenistan uçağının Erzurum’a zorunlu iniş yaptırılması ile ilgili olarak, “Ermenistan’dan kalkan bir uçak Erzurum’a teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek? Pilotun kendi rızasıyla, arzusuyla iniş talebinde bulunması. Olay budur.
Şu andaki bilgi bu. Teknik iniş” açıklaması yapması şaşkınlık yarattı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise gazetecilere konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptı. Davutoğlu, “Uçuş planı çerçevesinde iniş yapılmış ve inceleme yapılmıştır. İnsani yardım uçaklarına engel olmayız. Ancak içinde ne olduğu belli olmayan uçuşlar konusunda da her zaman aynı uygulamayı yapacağız” dedi.