Dünyanın konuştuğu fotoğraf

Dünyanın konuştuğu fotoğraf
6 Aralık 2012 00:37

Amerika’da geçtiğimiz gün 58 yaşındaki Ki Suck Han metronun altında kalarak hayatını kaybetti. Ki Suck Han’ın son anlarını kayıt altına alan gazeteciye ise yardım etmediği gerekçesiyle tepki yağıyor.
 
MANŞETE TAŞIDILAR
 
Times Meydanı yakınlarında meydana gelen olayda, görgü tanıklarının ifadesine göre Ki Suck Han, sakinleştirmeye çalıştığı kişi tarafından raylara itildi. Tam bu anda da hareket halinde olan metro Ki Suck Han’a çarparak ölümüne neden oldu.
 
Umar Abbasi isimli serbest fotoğrafçı bu anlar kamerasına kaydetti. Ki Suck Han’ın metrodaki çaresizliğini gözler önüne seren fotoğraf, The New York Post gazetesi tarafından manşete taşındı.
 
DÜŞÜNCEM KONDÜKTÖRÜN TRENİ DURDURMASIYDI”
 
The New York Post tarafından yayınlanan haber, çok sayıda insan tarafından eleştirildi. Umar Abbasi’nin fotoğrafı çekmek yerine Ki Suck Han’a yardım etmesi yönünde ortak görüş bildiren insanlar, sosyal medyadan gazeteye tepkilerini gösterdiler.
 
Tepkilerin ardından sessiz kalamayan Umar Abbasi ise şu açıklamayı yaptı:
 
“Metroyu beklerken birden itişip kakışma sesleri duydum. Bir anda metro raylarına düşen birini gördüm. Koşmaya başladım ve kameramın ayarları bile yapılmamıştı. Rastgele fotoğraf çekip flaş patlattım.
 
Düşüncem ve amacım kondüktörün flaşları farkedip treni durdurmasıydı. Neyi görüntülediğimin bile farkında değildim. Her şey çok çabuk oldu. Tren 22 saniye içinde adama çarptı. O sırada adamı raylara iten kişi bana doğru koşuyordu ve beni de aşağıya itecek diye korktum. Olayın gerçekleştği noktaya oldukça uzaktım ve ne yaparsam yapayım yetişemezdim. Ben ona yetişene kadar tren çoktan adama çarptı ve olayın yakınındaki hiç kimse adamı yukarı çekmek için hamlede bulunmadı.