Dünyanın en uzun adamı Sultan ABD'ye gitti

Dünyanın en uzun adamı Sultan ABD'ye gitti
13 Mayıs 2013 10:52

Amerika’da düzenlenen Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde Türkiye’yi tanıtacak olan dünyanın en uzun boylu adamı Sultan Kösen bugün THY’ye ait bir uçakla İstanbul’dan Los Angeles’e gitti.

2 metre 51 santimetre ile dünyanın en uzun boylu adamı unvanını koruyan Sultan Kösen, ABD’ye gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı dış hatlar da, güvelik kontrolündeki arama kabinine boyu sığmadığı ve sağlık nedenleriyle eğilemediği için yan taraftan geçti. Bunun üzerine 2 güvenlik görevlisi tarafından aranan Sultan bir anda etrafına toplanan çoğu turist olan çok sayıda kişiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

THY’nin tarifeli seferiyle Los Angeles’e hareket etmeden önce gazetecilere konuşan Sultan Kösen, 16-19 Mayıs’ta Los Angeles’ta düzenlenecek Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde Mardin doğumlu olduğu için Mardin kültürünü tanıtan stantlarda görev yapacağını belirterek şunları söyledi: “Her yıl 50 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde Anadolu’yu anlatacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Dünyanın en uzun adamı olarak ülkemin tanıtılması için elinden gelen bütün gayreti sergileyeceğim. Daha önce 3 kere daha ABD’ye gitmiştim. Uçak koltuklarında boyumdan dolayı biraz sıkıntı yaşıyoruz ne yazık ki ama yapacak bir şey yok. Bu kez biletimi koltuk araları daha geniş olan Business Class olarak aldılar. Her halde orada rahat seyahat ederim. Gülü seven dikenine katlanır.”

Sultan Kösen’e, Atatürk Havalimanı’nda karşılaştığı Avrupa Birliği Bakanlığı projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti’ne gitmeye hazırlanan Ankara’nın Polatlı ilçesi Beylikköprü ilkokulunun öğrencileri tarafından üzerinde “Türkiye” yazan şapka hediye edildi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kösen, THY’ye ait tarifeli uçakla saat 12.45’te ABD’ye hareket edecek.