Dünyanın en genç pilotu 5 yaşındaki Çin’li

Dünyanın en genç pilotu 5 yaşındaki Çin’li
2 Eylül 2013 15:23

5 yaşındaki Çinli çocuk, herhangi bir yardım almadan ülkesinde gerçekleştirdiği 35 dakikalık uçuş ile dünyanın gelmiş geçmiş en genç pilotu olarak kayıtlara geçti.

 

 

Duoduo lakabıyla tanınan 5 yaşındaki He Yide adlı Çinli çocuk, uçuş eğitmeni yanında iken fakat kendisinden herhangi bir yardım veya direktif almadan, Pekin Yaban Hayatı Parkı üzerinde tam 35 dakikalık bir uçuş gerçekleştirdi ve dünyanın gelmiş geçmiş en genç pilotu olarak kayıtlara geçti. Küçük pilot, uçuşu, babasının ödediği 30 bin Çin yuanı (yaklaşık 10 bin lira) tutarındaki uçuş derslerinden sonra, Bee 3 diye bilinen 100 kilo ağırlığındaki bir uçak ile yaptı.
Çin medyasında geniş yer alan olaydan sonra baba He Liesheng, Kartal Baba lakabıyla anılmaya başladı. Küçük çocuk, babasına bu lakabı, sadece gerçekleştirdiği uçuş ile kazandırmamış; Duoduo, daha önceden de, bir yelkenli ile uluslararası bir yarışmaya iki kez katılmış ve bir kasırga sırasında, Japonya?nın Fujiyama Dağı?nı tırmanmış. Baba ve oğul, geçen sene de, küçük çocuğun, -13?de çıplak bir şekilde koşmaya zorlandığı görüntüler yer alan bir videodan sonra haberlere konu olmuş ve baba Liesheng tepki çekmişti.