Dünya şampiyonasına rüzgar engeli

Dünya şampiyonasına rüzgar engeli
31 Ağustos 2013 17:44

 

 Erzincan’da düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası’nın açılış töreninde renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

 

Yüzlerce sporcunun katıldığı şampiyonada düzenlenen etkinlikler göz kamaştırırken, ilk günde sporcular Keşiş Dağları’nın eteklerinde bulunan 2 bin 30 rakımlı Çakırman Tepesi’nden rüzgarın sert esmesi nedeni ile uçuşlarını gerçekleştiremedi.

Valilik, Belediye ve Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu’nun düzenlediği organizasyon çerçevesinde, Türkiye’de ilk kez final müsabakalarına Erzincan’ın ev sahipliği yaptığı Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası başladı. 42 ülkeden 17’si Türk toplam 127 sporcunun katıldığı Ekşisu mesire alanı yolu üzerinde Çakırman mevkisinde düzenlenen açılış törenine , kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

VALİ VE BAŞKAN OK ATTI

Türk Hava Kurumu paramotor gösterileri ile açılışı yapılan şampiyona alanında Osmanlı okçuları tarafından karşılanan Vali Akdemir ve Başkan Çakır, okçulardan önce kısa süreli ders aldı, sonra teker teker hedefe atış yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Metin Yılmaz ise atmayacağını belirterek fotoğrafçısına “Çekiyor musun? “ diyerek poz verdi. Başlarına kalpakları takıp fotoğraf çektiren Vali Akdemir ve Başkan Çakır ilk denemelerinde başarısız olurken, ikinci denemelerinde oku atmayı başardı. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ata binerek bir süre alanda dolaştı. Halk Oyunları ve belediye mehteran ekibinin gösterileri ile renklenen açılışta Osmanlı okçularının at üzerinde belirlenen hedeflere yaptıkları atış gösterileri ilgi çekti.

Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan’ın tarihine bakıldığında merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde kentin yamaç paraşütü ile tanıştığını belirterek, “Kendisini bu vesile ile rahmetle anıyoruz. Recep Yazıcıoğlu 1995 yılında kenti yamaç paraşütü ile tanıştırdıktan sonra o günden bu güne çeşitli şenlikler, festivaller ve şampiyonalar ile Erzincan yamaç paraşütü kültürünü burada oluşturmuş. İnşallah süper finali de 4 yıl sonra burada yapacağız. Ben bu şampiyonanın hem Erzincan’ın tanıtımına hem de doğa sporlarının gelişmesine ve tanınmasına katkı sağlayacağına inancım büyük. İnşallah Erzincan’ı önümüzdeki yıllarda daha büyük, daha önemli şampiyonalar ile buluşturacağız. “dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise, dünya şampiyonası olarak düzenlenen organizasyona, beraberinde tüm doğa sporları ve etkinliklerini ilave ettiklerini belirterek, “Yaklaşık 500 misafirimizle birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Festival havasına büründürdüğümüz bu etkinliğin sürdürülebilir ve sürekli düzenlenen bir etkinlik haline getirilmesine inanıyorum ki bu organizasyon vesile olacak. Tabi bu arada Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’na da farklı denemeler yapılacak. Erzurum’a kadar gidilip geri dönülecek, uçuşlar gerçekleştirilecek” dedi.

8 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde yamaç paraşütü sporcuları rüzgarın sert esmesi nedeni ile atlayışlarını gerçekleştiremedi. Şampiyona kapsamında Türk Hava Kurumu uçak ve planör, motosiklet, Off-Road yarışmaları ve serbest atlayış gösterileri yapılacak.