Dün gece polis gititkten sonra Kennedy'de eylemciler temizlik yaptılar

Dün gece polis gititkten sonra Kennedy'de eylemciler temizlik yaptılar
13 Haziran 2013 17:02

TAKSİM Gezi Parkı eylemlerine destek veren Ankaralılar Kuğulu Park ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde buluştu.

TAKSİM Gezi Parkı eylemlerine destek veren Ankaralılar Kuğulu Park ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde buluştu.

Dün akşam saatlerinde Kuğulu İnsiyatifi Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kuğulu Park’ta AOÇ forumu gerçekleştirdi. Kuğulu Park direnişçileri ile birlikte gerçekleştirilen foruma Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu sekreter üyesi Tezcan Karakuş Candan katıldı. Kuğulu Park’ta dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen forumda Candan’ın etrafına toplanan kalabalık AOÇ’de başlatılan uygulamalarla ilgili verdiği bilgileri dinledi. Candan, Atatürk Orman Çiftliği’nde süren yapılaşmanın, ağaç kesiminin, satışların ve talanın acilen durdurulması gerektiğine dikkat çekerek dava sürecini anlattı.

Candan şunları söyledi: “Taksim Gezi Park’ı İstanbul için neyse AOÇ’de Ankara için daha ötesidir. Atatürk Orman Çiftliği küçük bir alan değil, bugünkü toprak bütünlüğü ile 14 hydepark, 10 central park büyüklüğünde . AOÇ mücadelesine ilk başladığımızda elli kişi bile değildik, beş tane Meslek Odası olarak davalarımızı açtık. Şimdi AOÇ mücadelesi Taksim Gezi Parkı direnişiyle yeni bir ivme kazandı. Davalarda yürütmeyi durdurma kararı verilmediğinden, davaları kazansak da iş işten geçmiş olacak. AOÇ sınırlarında 200.000 metrekarelik Başbakanlık Binası yükseliyor. Bina için binlerce ağaç kesildi?Başbakan televiyonlarda çıkıp ‘en çevreci benim’ diyor, Atatürk Orman Çiftliğinde kendisine saray yaptırmak için on bin ağaç kestirdi işte onun çevreciliği bu.”

TUNALI KARNAVAL HAVASINA DÖNDÜ

Kuğulu Park’ta buluşan Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek grupları daha sonra Tunalı Hilmi Caddesi’ne geçti. Ellerinde Türk bayrakları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren dövizler bulunduran grup havai fişek ve ışıklı gösteri yaptı.

POLİSTEN GECEYARISI OPERASYONU

Çoşkulu geçen Taksim Gezi Parkı eylemcileri Tunalı Hilmi Caddesi’nden Kennedy Caddesi’ne yürüdü. Burada slogan atan guruba polis biber gazıyla müdahale etti. Göstereci grup daha sonra ara sokaklara kaçtı. Polis ve göstericiler arasında saat 03.00’a kadar süren kovalamacada bir polis ve 3 gösterici yaralandı.

BENZİN İSTASYONU KENARINDA ATEŞ YAKTILAR

Çevik kuvvet
ekiplerinin Kennedy Caddesi’nin sonuna çekilmesini fırsat bilen bir grup
gösterici cadde ortasına çöp ve lastikleri taşıyarak ateşe verdi.
Benzin istasyonun hemen yanında yükselen alevlere polisin müdahale
etmesini bekleyen grup, müdahale olmayınca doğabilecek tehlike üzerine
benzin istasyonundan hortum çekerek ateşi söndürmeye çalıştı. Ateşin
söndürülmesi sırasında göstereciler kendi aralarında tartışırtı. Polisin
müdahale etmemesi üzerine grup sabah saatlerine doğru dağıldı.