Dün Dündür, Bugün ise Bugün 2011

Dün Dündür, Bugün ise Bugün 2011
8 Eylül 2011 15:23

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ve Bangladeş’e yaptığı resmi geziden dönüşte Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere “füze kalkanı” için kurulacak radar ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: (15 Kasım 2010. TRT internet sitesinden aktanyorum.) “NATO’nun bir üyesi olarak şüphesiz ki, bu kapsamda atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği hususu ki, bunun özellikle topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa zaten bu kesinlilde bize verilmeli. Aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil. Bir diğer asla, herhangi ülke adı burada belirtilemez. 

Tabii yerleşim noktası, bunlar çok çok önemli ve serpilme denilen konu çok çok önemli. 

Bu serpilme nerde olacak, nasıl olacak bu önemli. Hangi irtifada olacak, bunlar önemli. Teknik kadrolarımız bütün bunların üzerinde çalışmalarını yapıyor. 
Silahlı kuvvetlerimizde de bunun çalışmalan aynca yapılıyor.


Ve Lizbon Zirvesi’nde de bu görüşülecek. Eğer mutabakat sağlanırsa ne âlâ, sağlanamazsa söyleyecek bir şey yok.” Beyrut gezisinden dönerken de aynı konuda uçakta gazetecilerle konuşurken şunlan söyledi: (27 Kasım 2010. Milliyet internet arşivinden aktanyorum.) “Füze kalkanı meselesinde bizim ortaya koyduğumuz tavrı, duruşu bölge anlıyor. İran gerek Ahmet Bey’le yaptığım görüşmede gerek beni aradılar. 

Hatta büyükelçilerini özellikle yolladılar, geldiler, teşekkür ettiler. Oradaki duruştan, orada hazırlanan metinlerden filan bütün bunlar açık, net ortada olmasına rağmen bakıyorsunuz Türkiye’deki emekli büyükelçiler filan bir yerlere çekiyorlar. 
Türkiye bekleneni alamadı filan. 

Onlar Türkiye’nin beklediği ne onu bilmezler. Füze, Türkiye’ye yerleşecek filan. Nereden biliyorsunuz? Metinlerde var mı? 

Yok. Olmayan şeyi göstermeye çalışıyorlar.” Bugün geldiğimiz noktada tablo şu: Füze kalkanı radan Türkiye’de kurulacak. 

Komuta Türkiye’de olmayacak ama bir Türk subay komuta merkezinde görev yapacak. 

Füze kalkanının İran’a karşı kurulduğunu İran dahil herkes biliyor. 

Herhangi bir yorum yapmam gerekmiyor sanıyorum!

 

Mehmet Y. YILMAZ