DSP Lideri Türker: Bakan Taner'in uçağını ABD döndürdü

DSP Lideri Türker: Bakan Taner'in uçağını ABD döndürdü
14 Aralık 2012 16:12

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın uçağının Irak’ın kuzeyindeki Erbil kentine inmesine izin verilmemesi kararının arkasında ABD’nin olduğunu öne sürdü.

 

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin eski il başkanı Hüseyin Alpay tarafından çıkarılan yerel Arayış Gazetesi’nin açılışına katılmak için Tokat’a geldi. Buradaki açılışın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Türker, dün Silivri’de meydana gelen olayları değerlendirdi. Ergenekon davasının Türkiye’de bir süreçle hesaplaşma olduğunu söyleyen Türker, şöyle konuştu:

 

 

 

“Aslında birbiriyle ilişkisi olmayan, asla birarada olması düşünülmeyecek, hatta birbirine karşıt bütün unsurlar biraraya getirilip bir aile tablosu inşa edilmek isteniyor. Bu oluşuma haksız bir şekilde suçlu olmayan, ülkeye onurla hizmet etmiş olan insanların da dahil edilmiş olması Ergenekon’nun, Türkiye’de hakikaten olayların perde arkasını arayabilecek niteliğini kaybetmesine neden olmuştur. Bu yönle ile baktığın zaman Ergenekon davasının karar aşamasına gelinirken yeniden en az bir yıl kadar uzatılmasına neden olabilecek davaların birleştirilmesi anlaşılır gibi değil. Çünkü birleştirilen bu davaların ortaya çıkması yeni değil. Ya da biliniyorsa bugüne kadar neden birleştirilip yapılmadı. Ergenekon’da ben de 1.5 saat ifade verdim. O ifademde orada bulunan arkadaşların suçsuz olduklarını suçlu aranacaksa 2001 yılında başlayıp Türkiye’yi krize götüren 2002 yılında bir sivil darbeyle 57’nci hükümetin değişmesine neden olan unsurların araştırılması gerektiğini söyledim.”

 

 

‘UÇAĞI ABD DÖNDÜRDÜ’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 4 Aralık’ta uçakla Irak’ın Erbil kentine giderken Türkiye’ye döndürülmesine ABD’nin karar verdiğini savunan Türker şunları söyledi:

“İlk defa medyaya geçecek bir haber söylüyorum, Ergenekon bunları araştırsın. Enerji Bakanı’nın uçağının geri dönmesini sağlayan karar ABD tarafından verilmiştir. ABD o süreç içerisinde Maliki ile şu anda bir yakınlaşma içine girmiştir. Maliki de özellikle çatışma halinde olduğu için, kendi iç çatışması olduğu için bizim burada Barzani taraftarlığımızın gelişmesini istememiştir. Bu konu kamuoyundan saklanmıştır. Hiçbir haberde, televizyonda yoktur. O nedenledir ki bakın Türkiye için büyük bir onur meselesi yapılması gerekirken bu konuda sessiz kalınmıştır.”