DSÖ’den ‘rehavet’ uyarısı: Yaz ayları gelmiş olabilir ancak salgın henüz bitmedi

DSÖ’den ‘rehavet’ uyarısı: Yaz ayları gelmiş olabilir ancak salgın henüz bitmedi
19 Temmuz 2021 07:56

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Kovid-19 pandemisi ile ilgili tüm dünyada son zamanlarda oluşan rehavet konusunda uyarılarda bulundu.

 

 

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ve DSÖ Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Kurban Bayramı öncesinde Kovid-19 ile mücadelede rehavete kapılmama konusunda çağrı yapan bir mesaj yayımladı.

Söz konusu yazılı mesajda, “Yaz ayları gelmiş olabilir, ancak salgın henüz bitmedi. Pandemi yorgunluğu toplu ruh sağlığımızı olumsuz etkiledi ve herkes için zorlu geçen bir dönemden sonra insanların rahatlamak istemesi çok doğal. Ancak geçen yaz yine aynı zamanları yaşadık. Bazı Avrupa ülkelerinde kısıtlamalar çok hızlı bir şekilde gevşetildiğinde, Avrupa Bölgesi genelinde bizi tekrar karantina almaya zorlayan vaka artışları ve ölümlerde üzücü bir yükseliş gözlemledik. Şimdi, sağlık sistemlerimiz, okullarımız, geçim kaynaklarımız, ekonomilerimiz, fiziksel ve zihinsel sağlığımız üzerindeki bir yıldan fazla süren baskıdan sonra, aynı hatayı yapmayı göze almamalıyız” ifadeleri yer aldı.