Dr. Reşat Altuğ Aktaş Vücut Şekillendirme Ameliyatları Hakkında Bilgiler Veriyor

Dr. Reşat Altuğ Aktaş Vücut Şekillendirme Ameliyatları Hakkında Bilgiler Veriyor
15 Nisan 2022 10:42

Her geçen gün değişen ve daha da pekişen güzellik algısının etkileri başta olmak üzere artık estetik cerrahi operasyonlarının çok daha konforlu ve güvenilir olmasının özellikle vücut şekillendirme ameliyatlarına olan talebin artmasına neden olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, söz konusu vücut şekillendirme ameliyatlarında karın germe ameliyatı,  liposuction yağ aldırma ve göğüs büyütme ameliyatlarının ilk üçte yer aldığından bahsediyor.

 

 

Vücut şekillendirme ameliyatı nedir?

 

Vücut şekillendirme ameliyatı, temelde, tek bir ameliyat değil birden fazla estetik ameliyatın kombine şekilde yapıldığı bir operasyonlar bütünüdür. Genel anestezi altında yapılan operasyonlarda hastanede kalma süreleri yapılan müdahalelerin kapsamına göre değişmekle birlikte çoğu zaman 2-3 günü aşmamaktadır. Vücut şekillendirme ameliyatlarının tecrübe ve uzmanlık gerektirdiğinin altını çizen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, vücuttaki oran ve orantının iyi şekilde hesaplanmasının ve ameliyatların bu kapsamda doğru şekilde planlanması gerekliliğinin önemini vurguluyor.

 

Karın germe ameliyatı, göğüs büyütme ameliyatı ve vaser liposuction en çok tercih edilen vücut şekillendirme kombine ameliyatları” diyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, bu operasyonların kombine şekilde yapılabildiği gibi tekil olarak yapıldığında da etkin sonuçlar verdiğini söylüyor.

 

Her hastanın ihtiyacını kendi vücut hatları kapsamında belirlemek gerektiğinden bahseden AKTAŞ, özellikle göğüs büyütme ameliyatlarına gelen talebin çok yoğun olduğundan bahsediyor.

 

Göğüs büyütme ameliyatlarındaki artan talebin nedenini sorduğumuzda AKTAŞ, “günümüzde yapılan göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan protezler geçmiş dönemlere göre çok daha güvenilir ve ömürlük artık. Bununla birlikte özellikle kişinin ihtiyaçları doğrultusunda yapılan doğru planlama ile neredeyse izsiz göğüs büyütme ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz. Dahası, söz konusu göğüs büyütme ameliyatları olduğunda artık tek seçeneğimiz implantlar değil” diyen AKTAŞ, son dönemde yağ enjeksiyonu ile yapılan göğüs büyütme ameliyatlarının da sıklıkla tercih edildiğinden bahsediyor.

 

Karın germe ameliyatları ile kombine şekilde yapılan Vaser Liposuction uygulamaları, vücut şekillendirme işlemlerinin başını çekiyor.

 

 

Güvenilir ve konforlu ultrasound enerjisi temelinde çalışan Vaser Liposuction uygulaması, klasik liposuction başta olmak üzere birçok yağ alma işlemine göre çok daha güvenilir ve konforlu bir işlemdir. Çevre dokulara zarar vermeden yap dokuyu hedefleyerek hassas müdahale şansı sunması nedeniyle birçok hasta tarafından güvenle tercih edilen ve vücut şekillendirme ameliyatları arasında adı sıkça geçen vaser liposuction ile ilgili olarak Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, şunları söyledi;

“Lazer liposuction, lipoliz veya benzeri uygulamaların adeta bir üst modeli diyebileceğimiz Vaser Liposuction uygulaması gerek kullandığı ultrasound enerjisiyle gerekse hastalara sunduğu hızlı iyileşme süresiyle bugün hem meslektaşlarımın ve benim hem de pek çok hastanın adeta gözdesi. Biliyorsunuz, vücut şekillendirme ameliyatları oldukça kapsamlı operasyonlardır. Bugün, özellikle hızlı ve konforlu iyileşme süresi dendiğinde ilk akla gelen uygulamalardan biri olan Vaser Liposuction, hastalarımıza birçok farklı avantaj sunuyor. Dolayısıyla da söz konusu etkin bir vücut şekillendirme ameliyatı olduğunda kombine olarak yapılması tercih edilen uygulamalardan biri mutlaka, çoğu zaman vaser liposuction uygulaması oluyor.”

 

Vaser liposuction uygulamasının yanı sıra karın germe ameliyatları ile ilgili olarak farklı karın germe tekniklerinden bahseden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, vücut şekillendirme ameliyatı kapsamında sadece tam karın germe değil daha dar kapsamlı olan mini karın germe ameliyatlarını da yaptıklarını söyledi. Özellikle alt karın dediğimiz bölgeye müdahalenin yeterli olduğu durumlarda sıklıkla tercih edilen uygulamalardan biri olan mini karın germe ameliyatının hastalara sunduğu hızlı sosyal hayata dönüşün önemli olduğundan bahsetti.

 

Yoğun iş temposuna sahip kadın ve erkekler vücut şekillendirme ameliyatlarını daha sık tercih ediyor.

 

Bunun en büyük nedeni kuşkusuz ki iş hayatının gerektirdiği “prezentabl” görüntü olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, güzellik algılarının böylesine evrenselleştiği ve artık daha da görsel bir dünyada yaşıyor olmamızın neticesi olarak karşımıza çıkan “görsel standartların” iş hayatındaki birçok kadın ve erkeği etkilediğini söylüyor. Tabii bu noktada sadece talep gelmesi yeterli değil. Vücut şekillendirme ameliyatı hasta adaylarını değerlendirirken sadece fiziksel değil ruhsal olarak da gözlem yapılması gerektiğinin altını çizen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi vücut şekillendirme ameliyatı kararlarının da mutlaka iyi, stabil bir psikoloji ile alınması gerektiğini vurguluyor. Bunun nedenini ise AKTAŞ şu şekilde açıklıyor;

“Hepimiz zaman zaman duygusal iniş çıkışlar yaşayabiliriz. Bu oldukça normal bir durum olmakla birlikte duygusal olarak stabil olmadığımız dönemlerde aldığımız kararların sonradan pişmanlık yaratması çok olasıdır. Bu nedenle özellikle geniş kapsamlı bir vücut şekillendirme ameliyatı talep eden hastalarımın böylesine hassas duygusal süreçlerde olmamalarına dikkat ediyorum. Aslına bakarsanız söz konusu hangi operasyon olursa olsun mutlaka her meslektaşım bu duruma dikkat etmeli. Aksi halde, günün sonunda, siz ne kadar kusursuz bir iş çıkarmış olursanız olun içinde bulunduğu duygusal çalkantı nedeniyle hastalar operasyon sonrasındaki görüntülerinden yine memnun olmayacaklardır. Özellikle göğüs büyütme gibi ömürlük diyebileceğimiz operasyonların öncesinde hastaları mutlaka her açıdan değerlendirmek gerekir.”

 

Vücut şekillendirme ameliyatları denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Altuğ Aktaş, bu operasyonları talep eden hastaların mutlaka çok iyi araştırma yapmalarını ve beklentilerinde gerçekçi olmalarını önemle vurguluyor.