Dr. Deniz Küçükkaya – Meme Büyütme Estetik Yöntemleri

Dr. Deniz Küçükkaya – Meme Büyütme Estetik Yöntemleri
26 Ağustos 2021 11:50

Meme küçültme ve benzeri gibi estetik operasyonlar, son dönemlerde kadınların fazlasıyla ilgi gösterdiği estetik operasyonların başında geliyor. Göğüs ölçüleri, kadınlar için önemli fiziki özelliklerden birisidir. Öyle ki; hem görünüm hem de rahat giyinmek için göğüs ölçüleri kadınları doğrudan etkiler.

 

 

Büyük göğüslerini küçültmek isteyen kadınlar, aynı zamanda meme dikleştirme ve benzeri gibi birçok estetik operasyona ihtiyaç duyabilir. Bu gibi operasyonlar sonrasında hem istedikleri fiziki görünüme kavuşurken hem de özgüvenlerini kazanmış olurlar.

Meme Büyütme Estetiği 

Küçük göğüslerin daha büyük bir yapıya sahip olmasını sağlamak için yapılan meme büyütme estetiği, cerrahi bir işlem olmakla birlikte çoğu zaman  iyi sonuçların alındığı bir operasyondur.

Ancak her cerrahi operasyonlarda olduğu gibi bu işlem öncesinde ve sonrasında bir takım dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bu hususlara dikkat edildiğinde kısa sürede istenile göğüs ölçülerine ve dolayısıyla da hedeflenen fiziğe kavuşmak mümkündür.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Göğüsleri fiziki ölçülerine göre küçük ya da sönük olan kadınların kendilerine olan özgüvenleri de eksilir. Ayrıca cinsellikte de büyük bir öneme sahip olan büyük ve dolgun göğüsler hem kadın hem de erkekler için daha çekici hale gelebilir.

Bu nedenle de göğüsleri küçük olan kadınlara farklı yöntemler kullanılarak meme büyütme estetiği yapılır. Bu estetik operasyon sayesinde göğüslerinin küçük olmasından şikâyet eden kadınlar kısa sürede ideallerindeki ölçülerdeki göğüslere kavuşabilir.

Meme büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Küçük göğüsleri doğal yöntemlerin yanı sıra daha kesin sonuçlar alabilmek için meme büyütme operasyonları ile ideal ölçülere kavuşturmak mümkündür. Gelişen tıp teknolojisi ile günümüzde farklı göğüs büyütme teknikleri kullanılır. Bu yöntemler arasında en çok kullanılan yöntemler; protez göğüs (implant) ya da yağ dokusu ile göğüs büyütme yöntemidir.

Hastanın istediği ölçüler doğrultusunda göğüslere silikon protez göğüse yerleştirilebilir. Diğer yöntemde ise hastanın uygun bölgelerinden yağ dokuları alınır ve bu yağ dokuları göğüslere enjekte edilerek meme büyütme işlemi gerçekleştirilir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonu yaptıracak olan hastalar, öncelikle doktorun istediği tüm tahlil ve tetkikleri detaylı olarak yaptırılmalıdır Aspirin ve benzeri gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyor ise bu ilaçlar operasyondan en az 1 hafta önce mutlaka kesilmelidir. Tüm bu detaylar haricinde eğer kişinin kronik ve sürekli hastalığı var ise bu hastalıklar hakkında mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

meme küçültme sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle operasyonu takiben ilk 3 hafta yüz üstü ve göğüs üstü yatış yapılmamalı ve sırt üstü yatış pozisyonu tercih edilmelidir.

Göğüs bölgelerine darbeden kaçınılmalıdır. Sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklar özellikle iyileşme sürecinde terk edilmelidir. Ayrıca bu süreçte ağır sporlar yapılmamalıdır.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Memelere istenilen formu kazandırmak için yapılan meme dikleştirme ameliyatı; genel anestezi ile yapılan bir ameliyattır. İlk olarak meme başları planlanan şekilde ayrılır.

Memelerin ölçü ve özelliklerine göre gerekli durumlarda memelerden yağ dokusu alınabilir ya da küçük memelere protez eklemesi yapılabilir. Gerekli durumlarda deri alınabilir ya da meme derisi gerdirilir. Memelere istenilen görünüm kazandırıldıktan sonra ameliyat tamamlanmış olur.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı? 

Doğum yapan ya da yapmayan tüm kadınlara yapılabilen meme dikleştirme, sarkık meme görünümünü ortadan kaldırmak ve dik göğüslere sahip olmak isteyen tüm kadınlara yapılabilir. İşlem sırasında meme ucu ve meme altı çizgisi baz alınarak meme dikleştirme ile yeni bir şekil kazandırılır.