Dövüşe dövüşe çekilme süreci

Dövüşe dövüşe çekilme süreci
6 Kasım 2014 09:11

Son günlerde çözüm süreciyle ilgili olumsuz gelişmeler yaşanıyor.

 

 

Çağların IŞIK H&H YORUM
İktidar tıkanma eğilimdeki süreçten, sokaklara inme çağrısı yapan HDP’yi ve güvenlik güçlerine yönelik suikast ve saldırılardan dolayı da Kandil’i sorumlu tutma arayışında.
Yani bir nevi dövüşe dövüşe çekilmek istiyor süreçten, hem de çözümsüzlüğün faturasını kendisinden başka tüm aktörlere çıkartarak.
Duruma bakılırsa seçim sathı mahalline son hızla yaklaşırken AKP çözüm sürecinin artık kendisi için bir yük olduğunu düşünmeye başlamış gibi.
Nede olsa bunun kaymağını son seçimlerde fazlasıyla yemişti.
Bundan sonra kendisinden kaçma eğilimindeki milliyetçi oyları tutmanın hesabını yapıyor olmalı.
Bu durumda son anketlerdeki kararsız oyların alarm veren yükselişini, kendisi açısından doğru okuduğunu söylemek yanlış olmaz.
Son gelişmelerle yükselen milliyetçi toplumsal dalgayı parti kapatmak gibi tehditvari söylemlerle bertaraf etmeye çalışmak, AKP’nin zaafiyete uğramış inandırıcılığını ve milliyetçi duruşunu parlatmak için de mükemmel bir fırsat yaratıyor.
HDP cephesinden yapılan açıklamalara bakıldığında da umutsuzluğun ve hayal kırıklığının emareleri açıkça görülüyor.
Sert politik politik tavırlarıyla tanınan HDP’in, çözüm süreci tıkanma eğilimi gösterdiğinden bu yana takındığı yumuşak tavır ve her şartta sürecin devamını talep eden bir yaklaşım sergilemesi inisiyatifin artık iktidarın eline geçtiğini gösteriyor.
Çözüm sürecinde demokrasinin ıskalanması eleştirilerine maruz kalan HDP’de Sırrı Süreyya Önder süreç için bunu kabule razı olduklarını açıklamıştı.
İşte şimdi razı oldukları bu durumun bedelini ödemeye hazırlanıyorlar.
-Önceki yazımızda da önemle üstünde durduğumuz- demokrasiyi ihmal eden hiçbir çözümün başarı şansının olmayacağını zor yoldan öğrenmiş oluyorlar.
Zira birilerinin dudaklarının arasındaki bir barışın o kimselerin dudakları arasındaki bir savaşa dönüşmesindeki kolaylığı anlama zamanıdır.
Tabii bu toprakların barış için ihtiyaç duyduğu tek vazgeçilmezinin herkes için demokrasi olduğuna inanmanın da tam zamanıdır.

 

 

 

Çağların IŞIK Twitter

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Seni başkan yaptıracağız
Yarının gülüşleri bugünün gözyaşlarında boğuldu
Dağlıca saldırısının Cizre’yle ilgisi var mı?