Donuk Omuz

Donuk Omuz
29 Temmuz 2021 14:11

Toplumda en çok görülen sağlık sorunları arasında donuk omuz yer alıyor. Bu sorun birçok nedenler sonucunda meydana geliyor. Bu nedenle henüz ilk belirtilerinde hemen doktora başvurulması tavsiye edilir. Her yaşta görülen bu sağlık sorunu uzun süreli olarak tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesinde ciddi anlamda düşüş meydana gelmesine neden oluyor. Bireylerde iş ve sosyal aktivitelerde düşüş, ruhsal yönden negatiflikler meydana gelmesine zemin hazırlayabiliyor.

 

 

 

Donuk Omuz Tanısı Nasıl Konur?

Donuk omuzlar sorunu herkesi etkisi altına alabilir. Bu bakımdan bu sağlık sorununda negatif bir yaşama sahip olunmaması açısından uzman doktor kliniğinden online randevu alınması tavsiye edilir. Donuk omuzların veya omuz yırtığı yukarıdaki seçenekler üzerinden gerçekleştirilir. Hasta öyküsü alındıktan sonra tüm tanı seçenekleri veya birkaç seçenek üzerinden sağlık donuk omuz birkaç dakika içerisinde teşhis edilebilir.

Donuk Omuz Nasıl Meydana Gelir?

Problemin meydana gelmesi yukarıdaki sebepler doğrultusundadır. Dolaysıyla donuk omuz ve diz artroskopisi sorunundan söz edilebilmesi açısından mutlaka gerekli teşhislerin yapılması gerekir. Omuzlarda ağrı, yatış pozisyonu sırasında omuzların hassas kalması, omuz kas gruplarında hassasiyet gibi birçok durumlar bu sorunun meydana gelmesinde etkilidir.

Donuk Omuz Nasıl Tedavi Edilir?

Bu sağlık sorunu artık daha kaliteli tedavi seçenekleri üzerinden pratik bir şekilde tedavi ediliyor. Bu kapsamda hastanın maksimum 24 saat sonrasında hastaneden taburcu edilmesi mümkündür. Donuk omuzlarda ilaç tedavisi, fiziksel egzersiz tedavisi, enjeksiyon tedavisi ve cerrahi seçenekler gibi birçok tedavi yöntemleri mevcuttur.

Doktorunuz bu konu hakkında sizlere daha kapsamlı bir şekilde ön bilgiler aktaracaktır. Diğer tedavi seçenekleri işe yaramaması durumunda en etkili tedavi uygulaması olarak cerrahi müdahale gerçekleştirilir. Bu uygulamayla en zorlu donuk omuz dahi kolayca giderilir.

Diz Artroskopisi Nedir?

Merak edilen diz artroskopisi ise adından da anlaşılacağı gibi dizlerde meydana gelen yırtılma ve işlev sorunlarının görüntülü sistemler üzerinden teşhis ve tedavisi yapıldığı bir uygulamadır. Bu uygulama geçmiş yıllarda daha çok modern Avrupa ülkelerinde gerçekleştiriliyordu. Fakat bugün artık ülkemiz genelinden de donuk omuz tedavisi yapılabiliyor.

Diz Artroskopisi Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Uygulamaya bazı durumlarda gereksinim duyulur. Özellikle diz artroskopisi dizlerdeki kas gruplarında meydana gelen sorunlarda bu uygulamaya geçilebilir. Bu tanı seçeneği doğrudan modern bir doktor klinik merkezi üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu sebeple risk faktörleri söz konusu değildir. Sonrasında ameliyathane ortamı üzerinden gerekli tedaviler gerçekleştirilir.

Diz Artroskopisi Faydaları

Birçok faydalar sunan diz artroskopisi tedavisi bu nedenle doktor klinik merkezi tarafından da tavsiye ediliyor. Diz ameliyatı uzman doktor tarafından gerçekleştirildiğinde birçok faydalar sunabilir. Bu uygulamayla hastalar zaman kaybı yaşamazlar. Bunun haricinde diz ve omuz ameliyatı sırasında hastaların ağrı hissetmesi söz konusu değildir. Tedavi süreci daha kısa olmakla birlikte hastaların kısa süreler içerisinde yüksek yaşam kalitesi elde etmesini sağlıyor.

Omuz Yırtığı Neden Olur?

2021 omuz yırtığı farklı nedenler sonucunda görülebilir. Gün boyu gerçekleştirilen ağır egzersiz hareketleri, yoğun iş temposu, ev işlerinde ağır eşyaların özellikle ani bir şekilde yerinden kaldırılması, ileri yaş faktörü, omuz kaslarında yırtılmalar gibi birçok negatif etkenler bu sorunun en temel nedenleridir.

Omuz kas gruplarındaki yırtılmalar ayrıca bazı durumlarda şiddetli ağrılar tarzında da meydana gelebiliyor. Bu da hastaların hem uyku ve hem de günlük aktivitelerde verimsiz kalmasına neden oluyor.

Omuz Yırtığının Belirtileri Nelerdir?

Omuz kaslarında meydana gelen yırtılmaların belirtileri kişiler arasında değişkenlik gösterebilir. Bu belirtiler arasında omuz yırtığı konusunda ağrı ve acı hissi, huzursuzluk, vücudun hareket ettirilmesi sırasında zorluk çekilmesi, uyku kalitesinde düşüş gibi birçok belirtiler görülebilir.

Omuz Yırtığı Nasıl Teşhis Edilir?

Omuzlardaki kas grubu yırtılması birçok farklı yöntemler üzerinden teşhis edilebilir. Bu kapsamda omuz yırtığı ilgili doktor tarafından ilk olarak hasta fiziksel muayenesi yapılır. Hasta yaşı, mesleği ve öyküsü hakkında genel bilgiler alınır. Bu aşamadan itibaren gerek duyulması durumunda manyetik rezonans, ultrason, röntgen ve tomografi gibi birçok değişik türden tanı seçeneklerine başvurulabilir.