Domuz saldırsında yaralanan vatandaşı askerler kurtardı

Domuz saldırsında yaralanan vatandaşı askerler kurtardı
24 Ocak 2013 21:51

TUNCELİ merkeze bağlı Gökçek Köyü Kulyuca Mezrası’nın dağlık alanında donmuş kar üzerinde hayvanlarına yem veren İbrahim Tekin isimli vatandaş, yaban domuzunun saldırısına uğradı.
Ağır yaralanan Tekin, 1 metreye varan kar kalınlığı nedeniyle karayoluyla ulaşım sağlanamadığı için askeri helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.  
 

Olay, Gökçek Köyü’ne bağlı Kulyuca Mezrası’nda saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık bir metreye varan ve donmuş kar yığınları üzerinde hayvanlarına yem olarak meşe burçlarını veren 41 yaşındaki İbrahim Tekin, Ardıç Ağacı’nın kovuğuna saklandığı belirtilen yaban domuzunun saldırısına uğradı. Domuzun sağ ayak arka baldırından ısırdığı Tekin, kanlar içerisinde yere yığıldı. Tekin’in haykırışları sonucu korkan yabani domuzu, ormanlık alana doğru kaçarken, bağrışma seslerini duyan Hıdır Aras, durumu jandarma karakoluna bildirdi.
 

Kar kalınlığının bir metreye varması üzerine karayolu ile ulaşılamayan Kulyuca Mezrası’na gitmek üzere Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na ait askeri helikopter havalandı. Uzun süre keşif yapılarak, bölgenin güvenli olduğunun tespit edilmesi üzerine yaralı İbrahim Tekin’in olduğu bölgeye iniş gerçekleştirildi. Helikopterle getirilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı İbrahim Tekin, askeri helikopterle önce Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’na daha sonra ambulans ile Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 


 
İlk müdahalesinin ardından kanaması devam eden Tekin, ameliyata alındı. Ameliyat öncesi acil serviste güçlükle konuşabilen Tekin, yaşadığı olayı anlatarak, “Hayvanlarımın yanındaydım aniden ardıç ağacının kökünde çıkan büyük bir domuz bana saldırdı ve bacaklarımdan parçaladı. Yanımda bulunan iki köpek domuza saldırınca domuz beni bırakıp kaçtı. Askerler beni kurtardı çok teşekkür ederim. Çok korktum domuz çok büyüktü” dedi.