Domatesin şifalı armağanları

Domatesin şifalı armağanları
21 Ağustos 2016 09:57

DEĞERLİ OKUYUCULAR Feyzullah Değerli hocanın okuduğu had-i şerif: ”Bilgiyi yazın da kaybetmeyin”

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Yıl 1997 – 1998 Yıllarında Avusturalya-Queensland-Bundaberg şehri: Temmuz ayı Avusturalya’ nın en soğuk ayıdır. Queensland eyaletinin Kuzeyinde Mundubbera, narenciye üretim cennetidir. 530 dönümlük narenciye bahçesi olan Şarl Bovet’e, bir adresi sorarak tanışma alışverişini yaptıktan sonra, buyrun Mr. Aladağ; size nasıl yardımcı olurum, talebiniz nedir? Sorusunu sorunca, hiç bir talebim yoktur, teşekkür ederim. Sadece buradaki narenciye çeşitlerini, bitkilerin şifasını ve tüketim usullerini, Türkiye’dekilerle farkını görmek için bahçenizi gezmeye geldim. Şarl Bovet: ”Türkleri kardeş olarak görüyorum. Atalarımız Çanakkale de, Türklerin düşmanı değil sanki dostları imiş cesine muamele gördüklerini anlatıyorlardı. Onun için, Türklerin benim yanımda ayrı bir yeri vardır.” dedi. Bovet ‘in domates suyu içmesi dikkatimi çekti. Faydası nedir diye sordum: Kalp damar tıkanıklıklarını açmak için kullanıyorum.

 

 

 

REÇETE:

 

 
Şarl Bovet’ten, pratik ve zararsız kalp damar tıkanıklığı tedavisi tarifi:

 
Vücutta bir yaralanma olduğu zaman pıhtılaşmayı oluşturarak kanamayı durduran ”Platelet” Trombosit maddesi çok yoğun olduğu zaman damar tıkanıklığı ve daralmasına sebep oluyor. Domates ve domates suyu. Günde üç su bardağı domates suyu veya domates sezonunda (Sera domatesi olmayan) günde 400-800 gram arası domates tüketebilir.

 

 
Şifası: Modern tıp araştırmaları gösteriyor ki, domates aşırı kan yoğunluğunu azaltarak kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Bu reçeteyi domates sezonu boyunca yapıp sezon bittikten sonra doktorunuza başvurup, etkisini (Şifasını) görebilirsiniz.

 

 

 

Domates suyunun faydalarını, Vasfi Diren’den de dilemiştim. 1975 Yılında Ankara da Tokat Milletvekili Feyzullah Değerli’yi ziyarete gelen, Orta Anadolu da, reel tarım ve tarıma dayalı sanayide, ilklere imza atan ve 1964 yılında Türkiye de ilk defa domates suyu üreten, Vasfi Diren’den de domatesin ve suyunun faydaları hakkında sohbet ederken, Feyzullah Değerli Hoca, Nooman (Numan) Vasfi beyin dediklerini yaz.

 

 

Vasfi Diren’den Domatesin şifa tarifleri:

 

 
1- 30 Gün sure ile, bir su bardağı Domates suyuna yüzde 20 kereviz suyu sıkıp ilave edip, günde üç su bardağı için.
Şifası: Bu reçete, insana çok kuvvet verir.

 
2- 70 Gram domates suyu, iki gram farma (Bitkisel) gliserin, 30 gram votka ile karıştırıp yüze sürülürse ergenlik sivilceleri çıkmaz.

 
3- Diş eti iltihabını önler.

 
4- Ceviz büyüklüğündeki domatesi ortadan ikiye bölüp nasıra bağlanırsa, nasır kolayca sökülür. Nasır sökülünceye kadar devam edilir.

 

 
5- Bağırsak iltihapları ve kabızlık için çok etkilidir.

 
6- 40 gram domates suyu, 3 gram farma (Bitkisel) gliserin karıştırıp, traş olduktan sonra yüze sürüp, 20 dakika bekleyip yüzünüzü yıkadıktan sonra, kış aylarında soğuğa karşı cildinizi korur. Aynı işlemi bayanlar ve genç kızlarımız da rahatlıkla yapabilirler.

 
7– Devamlı domates ve domates suyu tüketenler, kansere karşı korunmuş olurlar.

 
8– Üzüm bağlarının etrafına ve içine domates dikilirse, üzümü arıların hücumundan korur.

 
9- Domates damarları yumuşatır.

 

 

 

UYARI!

 

 
Domates’i kullanmadan önce, doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak tüketmeniz daha faydalı olur.
Böbrekleri hassas olanların ve romatizmalıların, günde iki yumurta büyüklüğünden fazla yemeleri tavsiye edilmez.
Kanser başlangıcında domates yemeyiniz. Egzaması ve mantar rahatsızlığı olanlar da domates yememelidir.

 

 

 

Vatan Şehitlerini, T.C.’nin kurucusu M.K. ATATÜRK’ü, nesli tükenmiş müslümanları ve merhum Feyzullah Değerli’yi, Vasfi Diren’i Rahmetle, Gazileri minnetle, Anar, Yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

Yüce Türk İslam aleminin ruhunda ve kültüründe çalışkanlık ve yeşillik yiyerek sağlıklı olma prensipleri vardır. ALLAH’ın Şifası, bereketi ve başarısı üzerinize olsun.

Domates suyu ve domates’in faydaları hakkındaki yazı dizimiz devam edecektir. takip edin.

 

 

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun