Dolardaki tarihi rekorun ardından Erdoğan’a çok sert tepki

Dolardaki tarihi rekorun ardından Erdoğan’a çok sert tepki
12 Kasım 2021 23:46

Dolar/TL kurunun, 10 TL’ye ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesi sonrası sosyal medyada AKP iktidarına ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepkiler de gecikmedi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde, “Ben ekonomistim, siz ne kadar kaynak oluşturursanız, devletin kasasından da bir kuruş çıkmaz, yaptığımız bu” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

TL’nin yaşadığı değer kaybı hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL, ABD’de enflasyonun 1990’dan bu yana görülen yüksek seviyeye çıkması ve Türkiye’de enflasyon ve para politikası endişeleriyle 10 TL seviyesine yükseldi.

Kurda dün 9,97’lik zirve görülmüştü. Euro/TL’de ise 11,44 seviyesi görüldü.

Doların tarihi zirveye ulaşmasının ardından sosyal medyadaki tepkiler de gecikmedi. Muhalefet kanadından bir çok siyasetçi AKP iktidarının ekonomi politikalarına tepkilerini dile getirdiler.

 

 

“ÜNLÜ EKONOMİ PROFESÖRÜ” ERDOĞAN KONUŞUYOR!”

 
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolarla ilgili geçmiş zamanlardaki sözlerinin hatırlatıldığı mizahi bir video yayımladı. Başarır, “1 dolar 10 TL “Ünlü ekonomi profesörü” Erdoğan konuşuyor!” ifadelerine yer verdi.

“BUYURUNUZ YETKİNİN ETKİSİNİ!” CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Twitter hesabı üzerinde paylaşımda bulunarak “Tarihin en basiretsiz iktidarıyla karşı karşıyayız. #dolar10tl olmuş, kimin umrunda? “Bu kardeşinize yetkiyi verin” dediğinde şahsı, dolar 4,74 TL idi. Buyurunuz yetkinin etkisini!” dedi.

“EKONOMİST BİR LİDERİN (!) YÖNETTİĞİ ÜLKEMİZDE ARTIK…”
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, “Ekonomist bir liderin (!) yönettiği ülkemizde artık 1 dolar 10 TL Tarihte dolarda çift haneli sayıyı görmek, bu iktidara kaldı. Türk lirası daha ne kadar eriyecek, bekleyip göreceğiz” dedi.

“YALANLARINIZLA, BOZUK DÜZENİNİZLE MİLLETİMİZİN YAKASINDAN DÜŞÜN ARTIK!”

 
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “İşte AKP iktidarı ve onun liyakattan, bilimsellikten, uzmanlıktan uzak yönetiminin sonucu: Dolar 10 TL! Yalanlarınızla, bozuk düzeninizle günden güne fakirleştirdiğiniz milletimizin yakasından düşün artık! #HemenSeçim” ifadelerine yer verdi.