'Doktora Şiddet' protestosunda gerginlik

'Doktora Şiddet' protestosunda gerginlik
26 Mart 2013 14:14

İstanbul, Maltepe’de Aile Sağlığı Merkezi’nde hasta yakını tarafından şiddete uğradığı iddia edilen doktor için yapılan basın açıklamasında gergin anlar yaşandı.

 

 

Maltepe 17 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan Dr. Arzu Pınar Turan Biçer’in bir hasta yakını tarafından şiddete uğradığını belirten doktorlar bugün bir basın açıklaması düzenledi. 17 Nolu Aile Sağlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında, “Hekimlere şiddetin devam ettiği, hükümetin bu konuyla ilgili yasal düzenlemeleri yapması gerektiği” ifade edildi.

 

 

 

 

Açıklamada ayrıca, Sağlık Merkezi’nde görevli Dr. Arzu Pınar Turan Biçer’in geçtiğimiz Cuma günü, çocuğu için rapor isteyen bir hasta yakını tarafından şiddete uğradığı, Biçer’in geçirdiği psikolojik travma sonucu beynine kan pıhtısı gittiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

 

 

Açıklama devam ederken grubun yanına gelen bir kişi kendisinin de konuşmak istediğini söyleyince, doktorlar tarafından açıklamayı bölmemesi konusunda uyarıldı. “Onlar konuşuyor biz niye konuşmuyoruz” diyen yaşlı adam ısrarlarını sürdürünce açıklamaya katılan sağlık çalışanları ve yaşlı adam arasında gerginlik yaşandı. Kısa süreli itişmenin ardından karşılıklı atışmalar yaşandı. Konuşmak isteyen bu kişi polisler tarafından uzaklaştırılmaya çalışıldı.

 

 

Aile Sağlığı Merkezi’nde gerekli ilginin gösterilmediğini ve Alo 184 şikayet hattına çok sayıda ihbarda bulunduğunu söyleyen yaşlı adamla bir doktor arasında ilginç diyaloglar yaşanmaya devam etti. İsmini vermek istemeyen yaşlı adam bir doktora, “Buradaki doktorlar hatalı iyi bir doktor olsanız bu sağlık merkezinde sürünmezsiniz” deyince, basın açıklamasına katılan doktor da “Ben de doktorum benim çektiğimi bir de bana sor. Basın açıklamasını dinemişsin ama boşuna dinlemişsin” diye karşılık verdi.

 

Polis tekrar araya girerek iki tarafı da sakinleştirirken şiddet karşıtı basın açıklamasında, olası bir şiddet son anda önlenmiş oldu.