Doktora saldırının adresi bu kez Elbistan!

Doktora saldırının adresi bu kez Elbistan!
23 Mayıs 2013 15:44

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nde, Devlet Hastanesi’nde görev yapan Doktor Ömer Faruk Aslantürk, hasta yakını 3 kardeşin saldırısına uğradı.

Olay, dün gece Elbistan Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde meydana geldi. Acil serviste görevli kardiyoloji uzmanı doktor Faruk Aslantürk ile gece hastaneye annelerini getiren D.A., S.A. ve D.A. adlı 3 kardeş arasında tartışma çıktı. Muayene odasında çıkan nedeni bilinmeyen tartışma, görevlilerin araya girmesiyle sonlandırıldı ve 3 kardeş dışarı çıkarıldı. Bir süre sonra odasından çıkan doktor, koridorda bekleyen 3 kardeşin saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarının da kayıtta olduğu koridorda, doktora saldıran ve tokat atan 3 kişi, güvenlik görevlileri tarafından engellendi. 3 kardeş; doktorun şikayeti üzerine hastaneye gelen polis tarafından gözaltına alındı.

Arbede sırasında yaralanan doktor Aslantürk, 3 gün iş göremez raporu alarak ilçeden ayrıldı. Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Kılaç ile Tabipler Odası, Sağlık- Sen, Türk Sağlık- Sen, Sağlık Hak- Sen üyeleri de saldırıyı açıklama yaparak kınadı. Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları adına konuşan Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Kılaç, üzgün olduklarını belirterek; Meslektaşımıza yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayın son olmasını ve artık ülkemizde sağlık çalışanlarının saldırıya uğramamasını diliyoruz dedi.

Dövülen doktorun şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 kardeş ise, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.