Doğru yapılan makyaj, var olan güzelliği ikiye katlar…

Doğru yapılan makyaj, var olan güzelliği ikiye katlar…
5 Kasım 2014 10:55

Kesinlikle bu söze inanıyorum!

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Makyajı hayatınıza sokmayan biri iseniz, ki ben 2-3 sene evveline kadar öyleydim. İlk başladığınız zaman acemiliği atana kadar biraz aynada zaman geçirmek gerekiyor ve benim gibi hiperaktif birini çok sıkıyordu. Ne zamanki işime yarıyacak ve işimi hızlandıracak tüyoları öğrendim, zamandan da tasarruf eder oldum. Küçük ve önemli bir noktayı da söylemeden geçemeyeceğim her ne kadar makyaj ve güzellik tüyoları önemli olsa da, kişiye özel renk paletini bilip kullanılması da bir o kadar önemli ve değerlidir!

 

Ben sadece rimel, kalem ve ruj üçlüsü ile hayatıma devam ediyor olsam da sizler için daha geniş bir bilgi yazısı hazırladım.

 

Öncelikle ruhun aynası gözlerden ve onun çerçevesi olan kaşlardan başlamak istiyorum.

 

Güzel gözler ve anlamlı ifadeler için kaş alımları profesyonel ellere emanet edilmelidir. Yapılan yanlış müdahale yüz ve göz güzelliğinizi bozacağı gibi, bakışlarınıza çok daha farklı bir anlam katıp tavrınızın yanlış anlaşılmasına sebep olabilir.

 

Kaşınızın tam altındaki bölgeyi beyaz ya da benzer açık tonlarda bir far ile hafifçe renklendirin diyor Trucco kozmetiklerinin sanat direktörü Jo Davis; “Yüzünüzün aydınlanmasına ve kaşlarınızın olduğundan kalkık gözükmesine sebep olur ki bu da yorgun gözleri güzelleştirmek için önemlidir.”

 

unnamed
Geçelim güzel gözlerin güçlü partnereri kirpiklere…

 

– Gözleri daha güzel ve büyük göstermenin sırlarından biri tabii ki de uzun ve dolgun kirpiklerdir. Rimel, kirpiklerinizi her ne kadar uzun ve dolgun göstermekte başarılı olsada, daha etkileyici yapan şey kirpik perması veya kıvırıcıdan geçer. Kirpik kıvırıcınız var ise kirpiklerinizin en dibine (köküne) yerleştirin ve kıvırın… Yok ben profesyonel ellere teslim edicem kendimi diyorsanız zaten onlar ne yapması gerektiğini bileceklerdir.

 

– Ben yine de rimel konusunda kararlıyım kirpik kıvırıcısı kullanmayacağım diyorsanız. Kirpiklerinizi uzun göstermek için rimeli mutlaka iki kat uygulamalısınız. Çünkü rimelin ilk katı kirpiklerinizi uzatır, ikinci katı ise dolgunlaştırır. Tek yapmanız gereken ikinci katı uygulamadan önce ilk katın kuruduğundan emin olmak.

 

2
– Sırada eyeliner var. Eyeliner sürmenin püf noktası, çizgiyi çekmeye gözbebeklerinin tam üzerinden ve mümkün olduğunca kirpiğe yakın başlamaktır. Gözlerin dışına doğru yaklaştıkça çizgiyi kalınlaştırın. Ardından da gözlerinizin en iç bölümüne geri dönün ve yine kirpiklere yakın ince bir hat ile iki çizgiyi birleştirin.

 

3
– Saç ve makyaj uzmanı Sharona Rahimian, daha modern bir görünüm için gözlerinize aşağıdan yukarı değil, içten dışa doğru makyaj yapın diyor. Renklerin dikey değil yatay olarak, yavaşça koyulaşacak şekilde uygulanması gerektiğini söylüyor.

 

4

 

 

– Daha tazelenmiş görünmek için beyaz göz kalemini, alt kirpik aralarına ve göz içine yavaşça sürün ve gözyaşı kanallarına gelmeden durun.

 

– Makyaj uzmanı Barbara Stone, yorgun görünen gözlerde kırmızılığı ve solgunluğu azaltmak için mavi renkte göz kalemi veya far kullanın. Hafif gri bir farla, koyu mavi bir kalemi beraber kullanabilirsiniz. Gözün kırmızılığını daha çok ortaya çıkaracak mor türü renklerden kaçının diyor.

 

5
– Makyaj sanatcısı Craig Jessup diyor ki, yüzün doğal gölgelerini aydınlatmak daha iyi görünmenize yol açar. Bu gölgeleri bulmak için tek yapmanız gereken şey, aynaya bakıp gülümsemek. Daha karanlık alanları göreceksiniz (alt dudağınızın altı ya da gözlerinizin iç köşeleri gibi) ve bu bölümleri aydınlatmak için, parlak beyaz göz farından faydalanabilirsiniz…

 

 

6

 

 

– Doğru allık seçimi, yüzü daha ince, genç ve canlı gösterir…

 

Elinizi yumruk yaptığınızda kemiklerinizin aldığı pembemsi renk, size en çok yakışacak olan allık rengidir. Dustin Lujan, Dermatolog

 

 

7

 
“Mükemmel allık uygulaması, allığın doğru yerde kullanılmasına bağlıdır,” diyor makyaj uzmanı Raychel Wade. “İdeal olarak, doğrudan elmacık kemiklerinizi renklendirmek istersiniz. Bu alanı bulmanın en güvenli yolu, fırçayı göz bebeğinizin hemen altına denk getirip burun ucu hizasından dışa doğru sürmek, aşağı ve yukarı 1-2 santim yaymaktır.”

 

– Makyaj uzmanı Sherri Hubner “fondöteni elinize alıp avuç içlerinizi bir dakika kadar ovalayın. Sonra alın, burun, yanak ve çene bölgesine fondöteni iyice uygulayın. Ilık uygulamayla daha doğal bir makyaja sahip olacağınızdan da emin olun” diyor.

 

Makyaj uzmanı Ricki Gurtman Morgan Ville “makyajda aşırıya kaçmayın: önce arka fondan başlayın. Fondöteninizi uygulayın. Göz makyajından önce allık ve rujunuzu sürün. Böylece yüzünüz daha parlak görünecek ve az bir gölgelendirme yeterli olacak. Göz kalemi ve maskarada aşırıya kaçmayacaksınız.” diyor.

 

 

8

 

– Dudaklarınızdaki rujun mümkün olduğunca uzun dayanması için uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem var: Öncelikle rujunuzla aynı renk bir dudak kalemi edinin. Dudak kalemiyle dudak hattınızı çizin ve iç kısımlarını boyayın. Ardından rujunuzu sürün. Eğer koyu bir göz makyajı yaptıysanız, dudaklarınız mümkün olduğu kadar natürel olsun.

 

 

9
– Dudaklarınızın dolgun gözükmesi için rujunuzu sürdükten sonra dudaklarınızın tam ortasına biraz altın ya da gümüş rengi lipgloss uygulamanız yeterli olacaktır…

 

 

10

 

 
– Hollywood makyaj uzmanı Brett Freedman, Katharine McPhee, Lucy Liu ve Patricia Heaton gibi yıldızlarda kırmızı, mor veya bordo renklerde ruj kullanacağı zaman, ruj ve dudak kalemini sürmeden önce dudak çizgileri üzerine açık renk kapatıcı uyguluyor. “Bu gerçekten düz çizgilere sahip dudaklar ve olgun bir görüntü yaratır.” diyor. Yemekten sonra, dudaklarınızı kâğıt peçeteyle hafifçe silin ve tekrar kapatıcı, dudak kalemi ve ruj sürün.

 

 

www.lapetitedolly.com

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!