Doğanın şifalı armağanlarıyla grip tedavisi

Doğanın şifalı armağanlarıyla grip tedavisi
6 Aralık 2012 15:44

Ocak 2006 Libya: Yazımıza Libya’nın başkenti Tripolide ikamet eden, Kafkas Türklerinden Dr. Şehadet Tangay’ın, doğanın şifalı armağanlarıyla grip tedavisi, tavsiyeleri ile başlayalım: Öncelikle gribin ne olduğunun tanımlanması ve hastanın grip olup olmadığının kesinlikle teşhis edilmesi gerekir.

Numan ALADAĞ H&H YORUM
    
Gripe neden olan virüs 1918 yılında ortaya çıkmıştır. Ve bu salgın 1918- 1920 yılları arasında dünyada 22 milyon insanın ölümüne sebep olmuştur. Grip, tıp dilinde ”influenza” adı verilen bulaşıcı bir hastalıktır.  Aniden başlar ateş yükselmesi, titreme, bel, baş, kas ağrıları, öksürük, iştahsızlık ve boğaz ağrısı ile birlikte seyr eder. Bu gibi durumlarda doktora gidip gerçekten grip mi yoksa hastalığın soğuk algınlığı mı teşhis edilmesi gerekir. Çünkü bu iki  hastalık birbirlerine yakın belirtiler gösterirler.

Bu nedenle de aynı ilaçlar grip veya soğuk alğınlığı için yanlış olarak hasta tarafından kullanılabilir. Bu nedenle özellikle hastanın tedaviye başlamadan önce hastalığının grip olduğunun kesin teşhis edilmesi gerekir. Grip virüslerle yayılan genellikle, ilkbahar, sonbahar ve kış başlangıcında görülen, çocukları ve yaşlıları çok etkileyen bir hastalıktır ve çok bulaşıcıdır. Bu nedenle toplu yerlerde çalışanların veya öğrenciler arasında hızla yayılmasını önlemek için gripte tedavinin ilk şartı, ilgili meslek grubu tarafından evinde dinlenmesi şartı aranmaktadır.  
 
    
Gribe yakalandıktan sonra yapılacak tedaviler tıbben bellidir. Ancak tedaviden önce bu hastalığa yakalanmamak için aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasında büyük yararlar vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:
 
      
1- Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde, her gün taze-kuru nane on dakika demlenir, ılık olarak yarım limon sıkılıp bal ile tadlandırıp, günde üç defa birer su bardağı içilir ve hergün bu işlem yeni hazırlanmış karışımla tekrar edilmelidir.


     
2- Bir ceviz büyüklüğünde taze zencefil dört su bardağı mevsimsel meyvesuyu ile birlikte bir robot yardımı ile çırpıldıktan sonra kahvaltınızı hazırladığınız zencefilli meyvesuyu ile yaparsanız, grip esnasında kimyasal içerikli ilaçlara ihtiyaç duymadan daha doğal ve çabuk tedavi olunur.  
   
3- Günde üç defa taze sıkılmış yarım çay bardağı limon suyu içilmeli ve 20 dakika sonra da bir çorba kaşığı bal yenilmelidir.
   
4- Tok karnına günde bir adet, limon veya diğer turunçgiller kabuğu yemeyi alışkanlık haline getirin.  
   
5- Sinirli yaprak otunu salatalarla birlikte çiğ olarak yenmesi veya iki dakika kaynatıktan sonra soğumuş suyun içilmesi de gripten korunma için çok faydalıdır.


   
6- Özellikle bu mevsimlerde bol miktarda soğan ve sarımsak yemeyi ihmal etmemeliyiz.
   
7- Ekinezya bitkisi grip hastalığına yakalanmayı önleyen doğal bir reçetedir..Ekinezya bağışıklık sistemini uyarmakta ve bağışıklık mekanizmalarını harekete geçirmektedir. Antiviral, antimikrobik etkileri mevcuttur. Ekinezya çayını kullanmadan önce, maneviyatı maddiyata tercih eden meslek grubuna danışın ki, tedaviniz çabuklaşsın.
   
8- Grip hastalığına merheba demek istemiyorsanız, yılın dört mevsiminde sabah kahvaltısını mevsimsel taze meymesuyu ve haftada 2-3 günde süt ve çorba ile yapmayı alışkanlık haline getirin.   
   
9- Yukarıda ki metodlardan biri veya birkaçı aynı anda birlikte uygulanabilir. Bu esnada yeterince mineraller ve C vitamini alınmış olduğu için ilave bir C vitamini alınmasına ihtiyaç yoktur.


  
10- Bu esnada vücüdun direncini artırabilmek için vücudu aşırı yormamak kaydıyla günde 20-30 dakikalık bir egzersizin yapılması gereklidir.
  
11- Grip esnasında bağışıklık sisteminin öldürdüğü grip enfeksiyonlarını vücuttan atmak için günde 2 – 3 litre su içmeliyiz. Ayrıca limon kabuğu, taze sıkılmış limon suyu ve bal ile tadlandırılmış yapılan limonata da grip tedavisinde en doğal uygulamadır.
  
12- Grip hastası, muz ve kivi yemeli, ayrıca iki adet muzu iki dakika kaynatıp suyunu içmelidir.
  
13- Grip hastası, daha rahat nefes alabilmesi için, her zaman ki yastığınıdan daha yüksek yastıkda yatmayı tercih ederse, burundan daha rahat nefes alır. Ve Bu uygulama iyileşmeyi çabuklaştırır.


  
14-  Doğal beslenmiş tavuk eti çorbası, vücudunuzdaki nemliliğin devamlılığını sağlar. Limonlu sıcak tavuk çorbası burun ve diğer organlarda bakteri ve virüslerle mücadele eder ve hücre desteklediği modern tıp tarafından da kanıtlanmıştır.
  
15- Diş ve dişeti temizliğine de dikkat etmeliyiz! Haftada bir dişlerinizi limon suyu ile fırçalayıp, diğer günlerde ise hergün, cam bir tabağa bir çorba kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı bal karıştırıp dişlerinizi fırçalarsanız zamanla faydasını görüp hayret edeceksiniz.
  
16- Grip, solunum sistemi ile bulaşan bir hastalıktır. Yakın temasla daha kolay bulaşır. Toplu yaşam alanları hastalığın yayılmasında daha kolay olur. El temizliğine özen göstermeliyiz. El temizliğinde, petrol orjinli temizlik maddeleri tükettimine de dikkat edilmeli ve evde herkesin sabunu ayrı olmalıdır. En sağlıklı sabun, katı sabundur.
 
   
BİR ŞİFA DUASI: ”Allahümme Rabbe’nnasi muzhibe’l Ye’si işfi ente’şşafi la illa ente işfi şifaen la yuğadirusekamen.”
  
MANASI: Hastalık esnasında bu duayı okuyun ki, Cenab-ı Hakk şifa versin, ruhunuz ferahlasın. ”Ey ALLAH’ım! Senden başka şifa verecek yoktur; yanlız sen şifa verirsin. Hastalara öyle bir şifa verki, hastanın üzerinde hastalık izi kalmasın.”
 
      
DİKKAT  DİKKAT !
     
Gripli iken kesinlikle peynir, çökelek vs. gibi mayalanmış salamura türü yiyecek, sakatat, yapay içecek ve hazır gıdalardan uzak durulmalıdır.
                                       
    
Cenab-ı ALLAH  Yüce Türk İslam alemine sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileklerimizle, Cenab-ı Hakk’ın şifa-i şerifleri üzerinize olsun.
    
Vatan şehitlerini T.C.’nin kurucusu M.K.ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş müslümanları Rahmetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.   
    
Not: Yazımızın doğruluklarını araştırıp onayladıktan sonra uygulayın.
      Kaynakça:
      Dua ve manası, Dr. Şehadet Tangay.
      Dr. Şehadet Tangay’ın tavsiyeleri.
      Numan Aladağ’ın, gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun