Diz ağrısı ve mafsal şişliği

Diz ağrısı ve mafsal şişliği
15 Ocak 2013 11:15

Yıl Ocak 1998 Australia-Queensland-Bundaberg şehri…

Numan ALADAĞ H&H YORUM

Bundaberg bir tarım bölgesidir. Sebze ve meyve yetiştiriciliği yaygındır. Şeker kamışına dayalı üç adet şeker fabrikası vardır.

1997-1998 yılında Bundaberg de ikamet ediyordum. Burada ikamet eden Cezeyirli Müslüman Abdulfehmi isimli beyle tanıştım. Abdulfehmi Bey, “Numan, zamanın olursa ikamet ettiğim yere beklerim.” dedi.  20 gün sonra randevulaşarak evine gittim.

Kabak tarımı ve tüketimi yaygın olan bir yerleşim bölgesiydi. Ev sahibi Abdulfehmi bey, akşam sohbetinde “Yirmi dakika müsadenizi rica edeceğim siz sohbetinize devam edin.” diyerek yanımızdan ayrıldı. 

30 dakika sonra geldi ve “Özür dilerim. Kusura bakmayın. Dizlerim ağrıyor ve mafsal şişkinliği var. Onun yakısını hazırladım.” dedi. “Tedavide ne kullandınız?” diye sordum.

Abdulfehmi Bey’in David Phelp isimli zıraat teknisyeninden aldığı bilgileri nasıl kullandığını benimle paylaştı. Aldığım bilgileri, siz saygıdeğer okuyucularımızla paylaşacağız.
 

   
REÇETE 1- MALZEME:
    
500 Gram balkabağı, bir bardak su, 300 gram arpa veya yulaf unu.
 
    
HAZIRLANIŞI:
    

Balkabağı rendelenip, bir su bardağı su ile pişirilip, ılık olunca 300 gram arpa unu ilave edilerek yakı haline getirilip, akşam yatağa girmeden önce dizlere sarılacaktır. Bu işleme 7-10 gün arası her akşam devam edilecektir. 15-20 Gün sonra ağrı ve şişkinliğin ortada kaybolduğuna şaşıracaksınız.


    
NOT: Arpa unu yerine yulaf unu da kullanılabilir. Arpa ve yulaf ununu kendiniz mutfak robotunda taze olarak öğütürseniz daha etkili olur.  
 
   
REÇETE 2

Bundaberg şehrinde romatizmal tedavisinde en etkili bitkilerin başında, ENGİNAR tüketimi gelir.

Dikkatimi çeken en ilginç tarafı, ENGİNAR, çiğ olarak limonla yiyiliyordu. Enginar, lif, C vitamini, potasyum ve magnezyum bakımından zengin bir bitkidir. Karaciğer’in sıvı üretimi için bulunmaz bir velinimettir.

Australya’daki, araştırmalara göre enginar 100 sebze, meyve ve bitki arasında, ilk 10 sırada yeralan, antioksidan içeren bir sebzedir.
   
NOT: Enginar’ın faydaları konusunda ki, daha geniş açıklamalı yazımızı bekleyin. Ayrıca bu konuda görüş ve düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
 
   
Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı ALLAH Yüce Türk İslam alemini, daima muvaffak ve sağlıklı olmayı düşünerek çalışan kullarından eylesin. Bencil, tembel ve anlık düşünce zihniyetine haiz olanların şerrinden muhafaza dileklerimizle, ALLAH’ın başarısı ve şifa-i şerifleri üzerinize olsun.
 
    
Vatan Şehitlerini, T.C.’nin kurucusu M.K.ATATÜRK’ü ve nesli tükenmiş Müslümanları Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara Şifa-i Şerifler dileriz.
 
     
KIŞ MÜNASEBETİYLE, YILDIRIMDAN KORUNMAK İÇİN BİR DUA:

”Sübhanellezi yusebbihur ra’dü bihamdihi vel melaiketü min hiyfetihi ve hüve ala külli şey’in kadiyrun.”
 
     
MANASI:
Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Bir Hadis-i şeriflerinde ”Hava bulutlu iken gök gürültüsünü işiten bir kimse yukarıdaki duayı okursa, yıldırım düşerse o kimseye isabet etmez” buyurmuşlardır.
 
Özdeyişler:
  
Fikren uyanık olduğunuz zaman, bedenen uykuya dalmamalısınız. (Numan Aladağ)
  
Ey Türk Milleti! Rotanızı büyük hedeflerden ve modern tarımdan ayırmamaya azmedin. (Numan Aladağ)

  
Vazgeçemiyeceğim en samimi dostum, kitaplarla kurduğum dostluktur. (Numan Aladağ)
  
Terkedildiğim sevgi ve ilgiler, bana çalışmayı öğretti. Bu vesile ile, yanlızlık ortadan kalktı. (Numan Aladağ)
  
Aklın bağlamadığı dostluğu, akılsızlık kolayca çözebilir. (Shakespeare)
  
Akıllı olan, aklıyla mağrur değil, meşgul olur. (La Edri)
  
Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür. (Cenap Şehabettin)
 
  
Kaynakça:
   Bundaberg de ikamet eden zıraat teknisyeni, Davit Phelp.
   Yıldırımdan korunma duası’nın kaynakçası: Dua demetleri.  Süleyman Demir Demir kitabevi 1981
   Numan Aladağ’ın yurtdışı gezi ve kaynak kişilerle sohbet notları.


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun