Diyanet’ten öğrencilere ara tatilde 19 bin TL’ye umre programı!

Diyanet’ten öğrencilere ara tatilde 19 bin TL’ye umre programı!
14 Ekim 2022 10:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, okulların ara tatile gireceği dönemde “Öğrencilere özel indirimli umre programı” düzenledi. En düşük ücret 19 bin TL olarak belirledi.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Umre ibadetini teşvik etmek” amacıyla öğrenci, öğretmen ve velilere özel umre programı hazırladı. Program kapsamında, 14 Kasım’da ilkokul, ortaokul ve liselerde başlayacak birinci ara tatil dönemine yönelik gezi takvimi oluşturuldu.
Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Diyanet’in, “Öğretmen, öğrenci ve velilere taksitli umre imkanı” diye duyurduğu turların amacı, “Öğretmen, öğrenci ve velilerin bilgi, görgü, tecrübe, dini duygu ve motivasyonlarına katkı sağlamak” olarak açıklandı. Turlar uzman din görevlileri rehberliğinde düzenlenecek.

 

4 kişilik oda 19 bin TL
2022 Yılı Umre Organizasyonu kapsamında, öğrencilere yönelik birinci ara tatil döneminde düzenlenecek özel umre turlarının fiyatlarının 3 bin 850 SAR’dan (19 bin 57 TL) başlayacağı öğrenildi. Programda en düşük umre ücreti olarak duyurulan 3 bin 850 SAR’lık paketin, “Öğrenci özel fiyatı” olduğu ve dört kişilik odada konaklamayı içerdiği kaydedildi. Umre turunda dört kişilik odalarda konaklamayı içeren programın öğretmen ve veliler için ücreti ise 4 bin 250 SAR (21 bin TL) olarak belirlendi.

Birinci dönem ara tatil umre turları kapsamında iki kişilik odada kalmak isteyen öğrenciler için ücretlendirme 4 bin 100 SAR (20 bin 295 TL) olurken öğretmen ve veliler için ise 4 bin 500 SAR (22 bin 275 TL) oldu.