Dijital İçerik Nedir? Dijital İçerik Türleri

Dijital İçerik Nedir? Dijital İçerik Türleri
11 Nisan 2022 22:35

Dijital medya olarak da bilinen dijital içerik, metin ve ses ve video dosyalarından grafiklere, animasyonlara ve görüntülere kadar birçok biçimde gelir. Tipik olarak dijital içerik, bir e-kitap veya iTunes şarkısı gibi elektronik ortamda indirilebilir olan ya da dağıtılabilen bilgiler anlamına gelir, fakat içerikler hakkında uzman birçok insan dijital içeriğin yayınlanabilen herhangi bir şey olduğunu söylemektedir. Bu düşünceyi kabul ederek şunu söyleyebiliriz; eğer internetteyseniz, büyük ihtimalle bir dijital içeriğe bakıyor, izliyor veya dinliyorsunuz demektir.

 

Eğer bir markanız varsa ve markanızı internet ortamında bilinir ve güvenilir bir hale getirmek istiyorsanız Punto Dijital içerik ajansı ile çalışabilir ve profesyonel destek alabilirsiniz.

İçerik, internetin para birimidir ve markaların kitlelerin ilgisini çekmek, yeni hedef pazarlara ulaşmak, müşterilere değer sağlamak ve yeni potansiyel müşterileri cezbetmek için oluşturmaya odaklanabileceği yüzlerce tür vardır. Ancak, mevcut tüm farklı içerik türleri ile markaların hangilerine odaklanacağını bilmeleri zor olabilir. Bu yazımızda bazı temel dijital içerik türlerini inceleyeceğiz:

  1. Blog Yazıları/Makaleleri

Web’deki belki de en baskın içerik biçimi, blog gönderileri ve makaleler, kitlenize sunacak çok şeye sahiptir. Detaylı yazılı içerik, sitenize oldukça fazla miktarda organik trafik çekerken diğer yandan tüketicileri ürünleriniz, markanız ve alandaki uzmanlığınız hakkında da bilgilendirebilir.

Uzun tarzdaki içerik bölümleri, markaların sık sorulan soruları cevaplayarak ya da kavramları öğreterek kitleleriyle ilgili popüler sorgular ve aramalarla eşleşmesine olanak sunar.

  1. E-kitaplar

E-kitaplar bir tür uzun biçimli içeriktir ve adından da anlaşılacağı gibi, genellikle PDF olarak veya HTML biçiminde indirilebilen elektronik kitaplardır. Bu tarzdaki içerikler, belirli bir konudaki bilginizi ve uzmanlığınızı paylaşmak için size mükemmel bir imkan sağlayabilir. E-kitapların, olası satış yaratma, otorite oluşturma, e-posta listelerini büyütme ve genel içerik teklifinizi güçlendirme gibi bir dizi avantajı vardır.

  1. Video

Video, son derece başarılı bir içerik biçimidir. Her tür video içeriği, hedef kitlenizin ilgisini çekmenize, paylaşımları ve yorumları artırmanıza, etkileşimleri artırmanıza ve web sitenize trafik çekmenize yardımcı olur.

Tıpkı e-kitaplar ve diğer içerik biçimleri gibi, bir videonun temel amacı, soruları yanıtlayarak, çözümler sağlayarak, sorunlu noktaları ele alarak veya ilgili bilgileri sağlayarak hedef kitlenize değer sağlamak olmalıdır.

  1. İnfografikler

İnfografikler, oluşturabileceğiniz en popüler içerik türleri arasındadır ve bunun nedeni, çok sayıda bilgiyi (istatistikler, araştırma ve diğer veriler gibi) ilgi çekici, sindirilebilir ve paylaşılabilir bir şekilde görsel bir şekilde sunmalarıdır.

Aslında, infografikler sosyal medyadaki diğer içerik türlerinden üç kat daha sık paylaşılır, bu nedenle geri bağlantı oluşturmanıza ve kitlenizi büyütmenize yardımcı olabilirler. İçeriğinizin çoğu gerçeklere ve rakamlara dayanıyorsa, bu makaleleri görsel içeriğe dönüştürmek, daha ilgili trafik çekmenin basit ama oldukça etkili bir yoludur.

  1. Nasıl Yapılır Kılavuzları

Nasıl yapılır ve eğitici içerik, bir görevi başarmaktan bir şey inşa etmeye ve daha fazlasına kadar her şeyin nasıl yapılacağı hakkında büyük derinliklere giren uzun biçimli blog gönderilerine benzer. Eğitiminizin tam doğası, hedef kitlenize ve sektörünüze bağlı olacaktır, ancak bu tür içerik uzmanlığı paylaşmak, güven oluşturmak ve e-posta listelerini büyütmek için harikadır.

  1. Vaka Çalışmaları

Vaka çalışmaları, sorunları ilişkilendirebilir hale getirmenin iyi bir yoludur, çünkü kitlenizin karşılaşabileceği ortak acı noktalarını ve zorlukları göstermek için arketipsel örnekler kullanırlar. İyi bir içerik seçimi olmasının bir başka nedeni de, potansiyel müşterilere markanızın, ürünlerinizin veya hizmetlerinizin karşılaşabilecekleri sorunları çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini göstermesidir ve bu, güçlü ilişkileri teşvik edecek ve sadakat oluşturacaktır.