Dijital Ajans ile Çalışarak Ne Elde Edebilirsiniz?

Dijital Ajans ile Çalışarak Ne Elde Edebilirsiniz?
5 Kasım 2022 16:41

Ajanslar arasından ise dijital ajanslar ile çalışmak her zaman daha iyi hizmet almanıza sebep olur. Çünkü dijital ajans, yer ve zamana bağlı kalmadan hizmet yürüttüğünden hem daha uygun fiyatlara hem de daha hızlı hizmet vermektedir. Birden fazla tasarımcı ile çalıştıklarından tek bir tasarımcıyla çalışmaya göre daha iyi sonuç alırsınız.

Dijital Ajans Hangi Alanlarda Hizmet Verir?

Dijital ajanslar yalnızca bu alanda hizmet vermemektedir. Editörlük, yazarlık vb. alanlarda da hizmet verdiklerinden yalnızca logo ve amblem tasarımı için değil, diğer kimlik ögeleri için de dijital ajans desteği alınabilir.

Kurumsal kimliğimizi oluştururken bir diğer dikkat etmeniz gereken slogan bulmadır. Yine bunun için de profesyonel destek almak şarttır. Sadece slogan değil kartviziti, personel kıyafetlerini bile kimliğe uygun tasarlatmalı ve bunun için profesyonel destek almalıyız.

Kurumsal Kimlik

Evrende her canlının kendine has özellikleri vardır. Bu özelikler onun dışarıdan seçilmesine yarayan ya da onu tanımlayan özelliklerdir. Örneğin her insanın parmak izi birbirinden farklıdır. Örneğin bir insanın yüzünü görmediğimizde onu tanımakta zorluk çekeriz. Her birimizin saç rengi farklıdır ve bu yüzden birbirimizden farklıyız. Aynı bunun gibi her kurumun, her markanın, her işletmenin tanınmasını sağlayan ayırt edici özellikleri olmalıdır. Bu özellikler insanda parmak izi görevi görmelidir yani şahsına münhasır olmalıdır.

Kurumsal Kimlik Nedir? Kurumsal Kimlik Çalışmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bütün bu bahsettiğimiz ayırt edici özelliklerin bir araya gelmesi kurumumuzun, markamızın kurumsal kimliğinin oluşması için gereklidir. Bahse konu kurumsal kimlik özenli bir çalışma sonucu ortaya çıkmaktadır. Çünkü her kurumun, her işletmenin amaçları, araçları, hizmetleri birbirinden farklıdır. Buna binaen kuruma has bir kimlik çalışması yapmak önem taşıyor.

Öncelikle kurum kimliği bir bütündür. Bu bütünün her bir parçası ayrı ayrı önem taşımaktadır. Örneğin ofis dizaynınız, broşürleriniz, kıyafetleriniz bile kurumun kimliğiyle uyumlu olmalıdır. Her bir detayı ayrı ayrı düşünülmeliyiz. Kurumumuzun kimliği ne kadar oturaklı ve keskin olursa ilerleme de o kadar hızlı olur.

Her ne kadar görünüşte kimlik çalışmaları markaları, kurumları kısıtlıyor gibi görünse de aksine kurumunuzun kim olduğunu, hangi hizmetleri sağladığını, profesyonel olduğunuzu gösterir. Bu yüzden bahse konu kimlik çalışmalarını yapmak, marka ve kurumların geleceğini olumlu yönde etkilemektedir.

Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları Nelerdir?

Kimlik çalışması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli konular bulunmaktadır. Bunlardan ilk ve en önemlisi kurumunuzun, markanızın vb. misyonunu belirlemektir. Misyon, vereceğimiz hizmeti üretirken kendimize görev edindiğimiz ilkelerdir. Misyon belirlemek oldukça zor bir iştir çünkü doğru kelimeleri bulmak her zaman kolay olamayabilir. Uçuk kaçık ifadeler kullanmaktan imtina etmeliyiz. Hedefimizi, kim olduğumuzu ve ne olmak istediğimizi basitçe anlatmalıyız. Hizmet almak isteyen kişilerin bizim hakkımızda azıcık da olsa fikir sahibi olması için önemlidir.

Misyonumuz, diğer parçaların da geliştirilmesinde önem taşımaktadır. Misyonumuz diğer kurumsal kimlik ögelerinin oluşumunda da yolumuza ışık tutacaktır.

Neden Grafik Tasarım Desteği Almalısınız?

Bir diğer önemli kimlik ögesi ise logo ve amblem tasarımıdır. Misyonumuza ve diğer kimlik ögelerine uygun olarak kurumumuz için logo ya da amblem muhakkak tasarlanmalıdır. Zira kurumun dış dünyaya açılmasındaki en büyük etken logo ve amblemdir. Bunların profesyonel olması çok önemlidir. Zira profesyonel olmayan bir logo ya da amblem sizi her ne kadar kaliteli hizmet üretseniz de kalitesiz gösterecektir. Bu yüzden profesyonel destek almak şarttır.

Günümüzde logo ve amblem tasarımı yapan uzman grafik tasarımcılar, yerel ajanslar ve dijital ajanslar vardır. Bu yüzden profesyonel destek almak hiç de zor değildir. Peki grafik tasarımı hizmeti almak için hangisini tercih etmeliyiz?

Grafik Tasarımı Ne Kadar Sürüyor? Uzman Grafik Tasarımcılarının Sahip Olduğu Nitelikler

Alanında uzmanlaşmış ve tek çalışan grafik tasarımcılar ile çalışabilirsiniz ancak grafik tasarım hiç de düşünüldüğü kadar kolay değildir. Çalıştığınız kişinin uzman olduğundan emin olmalısınız. Peki uzman bir grafik tasarımcı nasıl olur:

  1. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmalıdır.
  2. Tecrübeli olmalıdır.
  3. Daha önceki çalışmaları incelenmelidir.

Bu kriterleri sağlayan bir tasarımcı ile çalışabilirsiniz ancak unutulmamalıdır ki tasarlanmasını istediğiniz ürüne göre tasarım süresi değişmektedir. Sürenin uzaması ya da kısalması ile grafikerin iyi olması arasında bir ilişki yoktur.