Diana, Kate ve Nurten; Kadınların çilesi

Diana, Kate ve Nurten; Kadınların çilesi
20 Eylül 2012 11:10

Aslında bazıları renkli haberler de gerekli diyor doğru.


Mustafa MERSİNOĞLU H&H YORUM

Pandalar her zaman ilgi çekmiştir bu hayvanlar bu yıl Çin’den özel uçakla İskoçya’da Edinburgh hayvanat bahçesine getirildi ve müthiş ilgi çekti.

Tüm Büyük Britanya basını günlerce bunlar üzerine odaklandı. Doğada 1500-2000 tane kalan bu hayvanlar biraz gösteri biraz da korunmak için getirilmiş, bir hesaba göre 200- 300 tanesi bu şekilde dünyanın bir çok yerinde korunursa nesillerinin tükenmesi önlenebilirmiş. Pandalar  renkli  şirin  ve doğal hem de korunması gerekiyor. Bu tür haber hem renkli hem neşeli hem de düşündürücü.

Prenses Diana hakkında haberler bir zaman tüm dünya gazetelerini kaplıyordu  çok renkli ve ilgi çekiyordu.  Mayın tarlalarında çektirdikleri aslında çok önemli idi ancak yatlarda güneşlenirken çekilenler çok para ediyordu. Fotorafları o kadar çok para ediyordu ki öldürüne kadar çektiler.

Yeni gelin ileride Kral eşi olacak Kate, Diana’nın yerine işe alındı ama onun da memeleri  renkli basının eline geçti. Polisiye bir olaya döndü

Nurten Hanım elinde bayrağı “Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız. Bu teröre ne zaman dur denecek, bu ülkeyi ne hale getirdiniz” dedi diye neredeyse linç ediliyordu.

Çileler çeşit çeşit ama ben keşke haberler hep Pandalar hakkında olsa derim ve ümit edelim nesilleri tükenmesin.

20 Eylül 2012 Brighton UK


Yazarın Son Yazıları:
İngiltere’deki yeni korona variyantının yayılmasına neoliberalizm dogmasının etkisi oldu mu?
Başımız sağ olsun! Halkın Habercisi’nin vicdanlı, vatansever yazarını kaybettik
Yabancı basında Karadeniz gazı