Devlette aile boyu kadrolaşma!

Devlette aile boyu kadrolaşma!
5 Nisan 2023 10:15

AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar’ın kardeşi, oğlu ve gelini bürokrasi merdivenlerini uçarak tırmanıp, üst düzey koltuklara adeta zembille indi.

 

 

Vekil Taşar’ın kardeş Abdülkerim Taşar, baş döndürücü bir hızla DMO Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselmişti. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre şimdi de oğlu Muhammet Harun Taşar, genç yaşta SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı koltuğuna oturdu. Taşar’ın gelini Hilal Taşar da SGK’nın Tatvan şubesine müdür olarak atandı.

 

 

SGK’YA TEPEDEN İNDİ

 

 

Torpilsiz personelin EYT başvurularını yetiştirmeleri için gece gündüz çalıştırıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) ‘tepeden inen bürokrat’ tepkisi yaşanıyor. Kuruma içerideki deneyimli personel yerine dışarıdan atama yapılması büyük rahatsızlıklara yol açtı. Harun Taşar’ın memuriyete başlamak için gerekli olan sınav şartını aşması için önce istisnai kadroyla Osmaniye Valiliği özel kalem müdürü yapıldığı, sürenin dolmasının hemen ardından da SGK’ya daire başkanı olarak gönderildiği öğrenildi.

 

 

GELİN MÜDÜR OLDU

 

 

Bitlis’e müdür yapılan bilgisayar programcısı Hilal Taşar’ın normalde Ankara’da bilgi işlem merkezinde çalışması gerektiği, taşrada programcılara yönelik kadro olmadığı belirtildi. Bu atamanın ise daha yüksek makamlar için bir atlama taşı olabileceği ifade edildi.

 

Cemal Taşar’ın kardeşi Abdulkerim Taşar da geçen yıl DMO genel müdür yardımcılığı makamına adeta paraşütle inmişti. Üniversitede matbaa eğitimi alan Abdulkerim Taşar, öğretmen olarak atandıktan sonra bürokrasi basamaklarını jet hızıyla tırmandı.