Destici, HÜDAPAR’ı savunmaya başladı: İnsanlar fikirlerini söyleyebilir

Destici, HÜDAPAR’ı savunmaya başladı: İnsanlar fikirlerini söyleyebilir
12 Nisan 2023 11:28

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR’ı savunarak, “HÜDAPAR’ın şu anda sırtını dayadığı ya da desteklediği bir terör örgütü yok. İnsanlar fikirlerini söyleyebilir” dedi.

 

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Fox TV’de yayınlanan ‘Çallar Saat’ programında İlker Karagöz’ün sorularını yanıtladı.

Destici, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklayan ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’ne AKP listelerinden girecek Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“HÜDAPAR ile HDP bir değil” diyen Destici, “HDP ile işbirliklerini örtmek için HÜDAPAR’ı karşıya koyuyorlar. HDP, ülkenin bütünlüğüne savaş açmış, HDP onun partisi ve açıktan savunmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“HİZBULLAH 23 SENE ÖNCE BİTİRİLMİŞ”

 

 

Destici, şunları söyledi: “Hizbullah’a gelince, 23 sene önce kökü kazınmış, kapatılmış bir Hizbullah’tan bahsediyoruz. Hizbullah Terör Örgütü 23 sene önce bitirilmiş. Bugün Türkiye’de Hizbullah diye bir şey yok, bir terör örgütü yok.”

Mustafa Destici, “Devletin içindeki birtakım yapıların PKK’ya karşı kurdurduğunu da hafızamızın bir yerinde hatırlayalım. HÜDAPAR, Hizbullah’ın bitirilmesinden 12 sene sonra kurulmuş bir parti” diye konuştu.

İlker Karagöz’ün “Asala da şu an yok ancak bir terör örgütü” demesi üzerine Destici, “HÜDAPAR’ın şu anda sırtını dayadığı ya da desteklediği bir terör örgütü yok. İnsanlar fikirlerini söyleyebilir” dedi.

 

 

“HDP FİKİRLERİNİ SÖYLEYEBİLİR”

 

 

Destici, şöyle devam etti: “HDP fikirlerini söyleyebilir, özerklik de diyebilir, anadilde eğitim de diyebilir. Farklılıklarımız da zenginliğimizdir. Hepimiz aynı şeyi söylesek demokrasi mi olur? Ama kırmızı çizgimiz de bunu terör ve şiddet yoluyla gerçekleştirmeyecek.”

 

 

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

 

 

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Destici, “Çıksın desin ki ‘Suriye’nin kuzeyinden PKK’nın devamı olan bir yapı vardır, ben oraya cumhurbaşkanı seçilirsem asla müsaade etmeyeceğim. Bugünkü harekatlar aynen devam edecek, asla bir terör devleti kurdurulmasına müsaade etmem’ diyemez. Niye diyemez? Çünkü YPG’yi terör örgütü olarak görmeyen ve bunu açıkça söyleyemeyen bir Kılıçdaroğlu ile karşı karşıyayız. Benim Kılıçdaroğlu’nun şahsı ile hiçbir problemim yok” diye konuştu.

Destici, şunları iddia etti: “Bugün teröristlerle kol kola girmiş, terör örgütünün siyasi partisiyle kol kola girmiş bir cumhurbaşkanı adayından bahsediyoruz, bir ittifaktan bahsediyoruz.”