Derbideki olaylarla ilgili şok gelişme!

Derbideki olaylarla ilgili şok gelişme!
23 Eylül 2013 14:24

Derbideki olaylarla ilgili 69 kişiye men cezası!

 

Beşiktaş- Galatasaray derbisindeki olaylarla ilgili 69 kişiye 1 yıl spor müsabakalarından men cezası verildiği öğrenildi. Bu kişiler cezaları boyunca spor müsabakalarının yapıldığı alanlara giremeyecek.

 

Atatürk Olimpiyat Stadı’dan dün yaşanan olayla ilgili gözaltına alınan 69 kişi için, 1 yıl boyunca spor müsabakalarını seyirden men cezası uygulandı. Maç ile ilgili görüntülerin incelenmesinin ardından çok olaylara karıştığı tespit edilen çok sayıda kişinin gözaltına alınacağı öğrenildi.

 

Maç öncesi yapılan güvenlik toplantısında, bin 530 özel güvenliğin görevlendirilmesi kararı alındığı ancak 970 kişinin görevlendirildiği belirlendi.

 

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda dün oynanan Beşiktaş ile Galatasaray maçında çıkan olaylar ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği olayları çözmek için birlikte çalışmalara başladı. Dün maç öncesi ve olayların başlamasıyla gözaltına alınan 69 kişi ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 69 kişi için, 1 yıl boyunca spor müsabakalarını seyirden men cezası uygulandı. Gözaltına alınan 14’ü çocuk 69 kişiden, 37’sinin maç öncesi kapılara yüklenerek maça kaçak girmeye çalıştığı, 13’nün olayların başlamasıyla sahaya girdiği, geriye kalanları ise, elinde meşale olan, esrarla yakalanan, alkollü olan ve polise mukavemet edenlerin oluşturduğu öğrenildi. Maç öncesi kaçak girmeye çalışan grubun turnikeleri kırdığı ve turnikelere ait kabloları kestiği de belirlendi.

 

Gasp Büro Amirliği ekipleri, statta bulunan 20 ayrı güvenlik kamera görüntüsü, yayıncı kuruluşun görüntüleri ve polis kamerası görüntülerini incelemeyi sürdürüyor. İnceleme sırasında tribün liderleri de teşhis için çağrılacak. Tribün liderlerinin yardımıyla, sahaya giren kişilerin kimlikleri tespit edilecek. Kimliği tespit edilen taraftarların da hemen gözaltına alınacağı belirtildi. Emniyet yetkilileri, dün maç öncesi yapılan güvenlik toplantısında maçta güvenliği sağlaması için bin 530 özel güvenlik görevlisinin görevlendirilmesi kararı alındığını, ancak ev sahibi takımın 980 kişiyi görevlendirdiği belirtti.