‘Depremlerden etkilenmiş illerde daha fazla gönüllüye ihtiyaç var’

‘Depremlerden etkilenmiş illerde daha fazla gönüllüye ihtiyaç var’
24 Nisan 2023 11:24

Yerel seçimler döneminde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörlüğünü yapan, yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, Millet İttifakı lider kadrolarının bilgisi ve onayıyla kurulan, sivil bir inisiyatif olan “Türkiye Gönüllüleri” için çağrı yaptı.

 

 

Özkan, Cumhuriyet’te yayımlanan yazısında, “Türkiye Gönüllüleri bu kısa sürede 70 bin gönüllüyü aştı. 14 Mayıs’a kadar kalan üç haftada hem gönüllü sayısının iki katına çıkması hem de başvuruların coğrafi dağılımı açısından yapılacak daha çok iş var. Örneğin en çok Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde gönüllüye ihtiyaç var. Oy kullanılacak okul sayısının geniş coğrafyaya yayıldığı ve önceki seçimlerde anormalliklerin yaşandığı Şanlıurfa ve Erzurum gibi illerle, Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Malatya, Elazığ gibi depremlerden etkilenmiş illerde daha fazla gönüllüye ihtiyaç var.” ifadesini kullandı.

 
Özkan şunları kaydetti:

 

“Peki seçime giren siyasi partilerin kendi örgüt ve üyeleri varken Türkiye Gönüllüleri bu seçimde ne yapacak? Ana amaç ülke çapında ıslak imzalı sonuç tutanaklarını eksiksiz toplamak ve sonuç verilerini en hızlı şekilde kampanya merkezine aktarmak. Bunun için Türkiye Gönüllüleri seçimlerin yapılacağı her okula bir gönüllü ataması yapıyor. Ama müşahit olmak isteyen gönüllüleri de sandık bazlı görevlendiriyor. Örneğin şu ana kadar 10 bini aşkın gönüllü Millet İttifakı’nın sandık kurullarında görevlendirilmiş durumda. Ülkemizin kaderinde söz sahibi olmak ve bu gecekondu rejimden kurtulmak için Türkiye Gönüllüleri’ne üye olalım. Seçime girecek her siyasetçi hakkıyla kazanmak dışında bir seçeneği olmayacağını bilsin. ”