Depreme 800 bin TL, millet bahçelerine 97 milyon TL!

Depreme 800 bin TL, millet bahçelerine 97 milyon TL!
6 Aralık 2021 19:07

İstanbul’daki binaların depreme karşı güçlendirilmesi için yalnızca 800 bin TL kaynak ayrılırken üç millet bahçesi için imzalanan bütçe ise 96,8 milyon TL oldu.

 

Fotoğraf: Twitter

 

 

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre olası İstanbul depremi gün geçtikçe yaklaşıyor. Uzmanlar ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her fırsatta depreme karşı önlem alınması gerektiğini vurguluyor ve iktidarı göreve çağırıyor. Ancak AKP iktidarı, bu çağrılara kulaklarını kapatmış durumda. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın deprem güçlendirme ve TOKİ marifetiyle yapılan millet bahçeleri için ayırdığı para, beklenen İstanbul depremine karşı umursamazlığı bir kez daha gözler önüne serdi. İstanbul’un farklı ilçelerinde bulunan üç millet bahçesi için 96 milyon 800 bin TL’yi aşkın parayı gözden çıkaran bakanlık, kentteki deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında 2021 yılı için yalnızca 800 bin TL kaynak ayırabildi.

 

 

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, olası depremlerde kamu binalarının afet planı bulunup bulunmadığını ve olası İstanbul depremine karşı yapılan hazırlıkların neler olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sordu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tanrıkulu’nun sorularına verdiği yanıt, 2021 yılında güçlendirme çalışmalarına yalnızca 800 bin TL kaynak ayrıldığını ortaya koydu.

 

 

DEPREME YOK, BAHÇEYE VAR

 

 

Beklenen depreme karşı İstanbul’u depreme hazırlamak amacıyla yalnızca 800 bin TL kaynak ayıran bakanlığın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yatıp yuvarlanacaksınız” diyerek müjdelediği millet bahçeleri için kesenin ağzını açtığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin verilerine göre, Fatih ilçesinde 23 Eylül’de yapımına başlanan millet bahçesi içi 33 milyon 970 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.

Sultanbeyli ilçesinde yine TOKİ marifetiyle inşa edilecek millet bahçesinin yapımı için ise 23 milyon 500 bin TL kaynak ayrıldı. Bahçenin yapımına 9 Ağustos 2021’de başlanırken iş bitim süresi olarak 12 Eylül 2022 tarihi belirlendi. 23 Eylül’de Beyoğlu Küçükpiyale Mahallesi’nde yapımına başlanan millet bahçesi için de TOKİ, 39 milyon 423 bin TL’lik sözleşmeye imza attı. Millet bahçesinin 4 Şubat 2023’de açılışa hazır hale getirileceği bildirildi. TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesine inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi sollayarak 96,8 milyon TL’ye ulaştı.