Değişimin adı Süheyl Batum… Haydi çocuklar aşıya

Değişimin adı Süheyl Batum… Haydi çocuklar aşıya
30 Temmuz 2018 09:01

29 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye büyük bir kurultay topladı. Bence bu kurultay, ortalığı tozu dumana katan CHP olası kurultayından çok daha önemliydi ama medyanın tümü bu kurultayı görmezden geldi. 

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

Atatürkçü Düşünce Derneğinin seçimli kurultayı sonucunda Sayın Prof.Dr.Süheyl Batum ADD’nin yeni başkanı seçildi. Değişim sloganıyla yola çıktığı seçkin yönetim ve denetim kurullarıyla bu büyük sivil toplum örgütünü şahlandıracağı daha kongre sırasındaki büyük heyecandan belliydi. Değişim denilince Atatürk ideolojinden sapmayı anlayan bazılarına ise en güzel cevabı kürsüde veren Sayın Batum, değişimin derneğin ülke sorunları karşısında izlediği edilgin tavrın değişmesi, genel merkezin şubelerden uzak duran tavrının yerine sürekli sahada yer alacak bir yönetim kurulunun göreve gelmesi anlamı taşıdığını söyleyerek verdi.

 

 

Rize’de Atatürk heykeli kaldırılıp yerine çay bardağı konulurken, çocuklarımıza tecavüz edilip öldürülürken, kadınlarımız şiddet görürken, yenileme adı altında statlardan, köprülerden, havaalanlarından Atatürk adı kaldırılırken durumu basın bildirileriyle idare eden bir yönetim anlayışının aksine aktif, sürekli alanlarda, siyaset üstü, hiçbir partinin arka bahçesi olmayacak bir ADD yönetimi vaadi özellikle önemliydi.

 

 

Ülkede gerici ve baskıcı anlayışın giderek arttığı bugünlerde, ADD yönetimine korkusuz, bilgili, deneyimli bir ismin gelmesinin ülkenin değişimine sağlayacağı katkıyı ilerleyen zamanlarda göreceğimizden eminim. Sadece Türkiye’nin değil, Dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden birinin doğru yönetiminin ülkemizin aydınlık geleceğine, barışına, adalet ve özgürlük kavramlarının gelişimine yapacağı katkının umarım herkes farkındadır.

 

 

Şimdi Atatürk’ün adını taşıyan bu büyük düşünce derneğinin kurucularından Muammer Aksoy’un ve Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu gibi katledilen aydınlarımızın korkusuz tavrından birazına ihtiyacımız var. Üstelik Süheyl Hoca konuşmasında,korkusuz ve biat etmemiş bir toplum vurgusu yaparken, kendisiyle birlikte ortaya çıkacak ADD’nin en önemli farkının korkusuzluk olacağının altını çizdi.

 

 

Kendisiyle referandum sırasında 155 il ve ilçe gezerken onda fark ettiğim ilk özelliği nezaketi ve herkese gösterdiği yakın ilgiydi. Ardından onun nezaketinin bile önünde bir özelliğine şahit oldum, doğru bildiğini cesaretle söylemek…

 

 

İnanılmaz bir özgeçmişi olmasına rağmen hiçbir zaman makam ve koltuk hırsı olmadığını yakından bildiğim bu özel insan için bu yeni makamın ağırlığı farklı olacaktır. Yeni başkanın bu sorumluluğun farkında olduğuna yakından şahidim.

 

 

Atatürk ilke ve düşüncelerini; hangi siyasi parti, görüş, etnik köken ve mezhepten olduğuna bakmaksızın herkese doğru şekilde anlatmak ve Atatürk Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak için elini taşın altına koyan bu değerli aydının yolunu açacak olan şeyse tüm Atatürk sevdalılarının ona inanması ve desteklerini esirgememesidir.

 

 

Ben yarından tezi yok, Atatürkçü Düşünce Derneği’ni yakından takip edecek ve destek olacağım. Hepinizin yakın takibi ve desteği sadece ADD için değil, en önemlisi ülke için çok önemli olacaktır. Eskiden tüm bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bir kamu spotu vardı; “Haydi çocuklar aşıya…” ben de ülke için yeni bir slogan belirledim;

 

 

“GERİCİLİKTEN KURTULMAK VE KORUNMAK İÇİN HAYDİ ÇOCUKLAR ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE…”

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…