Davutoğlu’nun Mardin’deki konuşmaları Erdoğan’ı çökertme operasyonudur

Davutoğlu’nun Mardin’deki konuşmaları Erdoğan’ı çökertme operasyonudur
7 Şubat 2016 16:00

Herkesin bildiği gibi önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin’de geniş katılımlı bir toplantıda yaptığı talihsiz bir konuşma ile PKK’ya ve ayrılıkçı Kürtçülere verdiği bir müjde ile ”Yeni çözüm süreci”nin başlayacağını bildirmiştir.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

 

Bu bağlamda olmak üzere ”Yeni çözüm süreci”nin kodlarını ”Eski çözüm süreci”ni hiç aratmayacak şekilde dört başlık altında vermiştir.

 

 

Bunlar:

 

 

-Uusçuluk anlayışı kaldırılacak.

-Silah bırakılırsa PKK ile görüşülecek.

-Yerel yönetimler güçlendirilecek.

– Yeni akiller heyeti kurulacak.

 

 

Davutoğlu bu dört başlık altında PKK ve Öcalan’ın isteklerine atıfta bulunuyor.

 

 

”Ulusçuluk anlayışı kaldırılacak” ifadesiyle Anayasa’dan Türk milleti ifadesinin kaldırılacağını çok net bir şekilde söylüyor.

 

 

Bu arada ”Kapsamlı bir demokratik reform süreci başlayacak,yeni anayasa ile Türkiye’nin vesayet kuralları değişecek” diyerek Anayasa’daki 4, 6 ve 66. maddelerin ki bunlar Türk milleti kavramlarını kapsıyor, tarihe karışacağını belirtiyor.

 

 

”Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek, istişare meclisi kurulacak” diyen Davutoğlu PKK’ya adeta özerlik mesajı veriyor.

 

 

”Silah bırakırlarsa PKK ile görüşülecek” ifadesindeki ”Silah bırakırlarsa” tanımlaması Türk milletini aldatmaya yönelik bir kamuflajdan ibarettir.

 

 

PKK’ya açıktan mesaj vererek sizinle her koşulda görüşeceğiz demek istiyor.

 

 

”Güneydoğu’da sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile de görüşeceğiz” mesajı da eski ”Akiller heyeti” safsatası ile bire bir örtüşüyor.

 

 

Davutoğlu’nun yukarıda sıraladığı ve Türkiye kamuoyuna sıraladığı dört başlık altındaki icraat düşünceleri Türk milletinin iğrendiği ve yakın geçmişe kadar büyük acılara neden olan eylemlerdir.

 

 

İşte yakın geçmişte bu iğrenç icraatlar yapılıken PKK’lı teröristler de Güneydoğu’nun altını üstünü silah deposu haline getirdiler, hendekler kazarak bugün güvenlik güçlerimizin buraları temizleme yolunda yüzlerce şehit verdiğimiz bir vatan coğrafyası yaptılar.

 

 

Davutoğlu’nun Mardin konuşmasındaki verdiği mesajların anlamını ayrı bir yazımda yorumlarım ama bu makalemdeki esas vurgulamak istediğim konu başka.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Mardin’deki bu konuşmayı neden yaptı?

 

 

Davutoğlu böyle bir konuşmadan Türk milletinin geçmiş acıları anımsayarak iğrenip tiksineceğini bilmiyor muydu?

 

 

Davutoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren milliyetçi ve ulusalcı seçmenlerin Erdoğan’dan soğuyacağını, desteklerini çekeceklerini bilmiyor muydu?

 

 

Ahmet Davutoğlu bu soruların yanıtlarının hepsini biliyordu.

 

 

Başbakan Davutoğlu bu konuşmayı kasıtlı yapmıştır.

 

 

Neden?

 

 

Davutoğlu arkasına aldığı desteklerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı son derece kurnazca bir mücadele veriyor.

 

 

Davutoğlu kendi başbakanlığı elden gideceği için başkanlık sistemine şiddetle karşı.

 

 

Bunu bunu kamuoyunda açıkça dillendirmiyor ve Erdoğan’ın yüzüne karşı söyleyemiyor ama alttan çökertmek için ekibi ile birlikte kurnazca mücadele ediyor.

 

 

Davutoğlu ve ekibi terör örgütü ile mücadele ve Güneydoğu’ya yerel yönetimler güçlendirilecek yaftası altında gelecekte yapılacak başkanlık referandumunda evet oyu vermeyeceğini çok iyi biliyor.

 

 

7 Haziran seçimlerinde yenilgi alan Adalet ve Kalkınma Partisi Erdoğan’ın PKK ile müzakereden silahlı mücadeleye geçiş karar ile birlikte 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidarı yakalamıştır.

 

 

En basit mantık kuralı ile bir hükme varacak olursak bunun tersi de doğrudur.

 

 

PKK terörü ile silahlı mücadeleden tekrar müzakereye geçildiği an Erdoğan’ın desteği azalacak ve başkanlık hayali gerçekleşmeyecektir.

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu ekibi ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kurnazca ve planlı bir şekilde mücadele veriyor.

 

 

Ahmet Davutoğlu’na ekibinin ve danışmanlarının verdiği taktiklerle bu iktidar savaşı kızışacağa benziyor.

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!