"Davutoğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor"

"Davutoğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor"
28 Nisan 2012 11:02

Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadaki tavrını eleştirerek, “Ağzından çıkanları kulağı duymuyor, kabadayıca konuşuyor” dedi.

Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmadaki tavrını eleştirerek, “Ağzından çıkanları kulağı duymuyor, kabadayıca konuşuyor” dedi.

 

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Meclis Genel Kurulu’nda dış politika konusunda yaptığı konuşmayı eleştirdi. Davutoğlu’nun siyasi tecrübesi olmayan bir akademisyen olduğunu belirten Zeybek, “Diplomatik dili bilmeyen bir insan, konuşmalarıyla Türkiye’ye ve bölgeye çok zarar veriyor. Ağzından çıkanları kulağı duymuyor, kabadayıca konuşuyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu yaptığı konuşmalar nedeniyle İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman’a benzeten Zeybek, açıklamasında, “Irak Başbakanı Maliki’ye kabadayıca, ‘Maliki Düşünmeli’ şeklinde sözler söylemeye ne hakkın var? Sadece bir, iki tane dost komşu kaldı, başka hiç kimse yok. O zaman sen düşün Davutoğlu. Sen ve senin iktidarın, bütün komşuları Türkiye ile düşman haline getirdiniz. ‘Komşuluk İlişkilerinde Sıfır problem’ dedin, Türkiye ile problemi olmayan ülke kalmadı. Etrafımızdaki bütün ülkelerle problemliyiz” ifadelerine yer verdi.

 

Davutoğlu’nun daha önce yaptığı bir konuşmada söylediği “Türkiye’nin hedefleriyle uluslararası sistemin istekleri hiç bu kadar örtüşmemişti” sözlerini hatırlatan Zeybek, bu sözlerin uluslararası sistemin AKP hükümetine ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na bir görev biçtiği anlamına geldiğini ileri sürdü. Uluslararası sistemin Ortadoğu’nun yeniden yapılandırılmasında Türkiye’yi kullandığını ifade eden Zeybek, “Sen nasıl böyle bir şey yapabilirsin? Her ülkenin kendine göre şartları var. Nitekim Amerika dahi yapamadığı için, tehlikeli gördüğü için seni öne sürüyor, sen yap diyor. Kolay olsaydı zaten Amerika yapardı. Niye Amerika yapamıyor? Çünkü, seçim var, Amerikan kamuoyu denetliyor. Amerikan Halkı görüp de buna karşı çıkmasın diye tabut içinde gelen Amerikan askerlerinin görüntüleri yasaklanıyor. Halk görmüyor ama duyuyor” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalarla Türkiye’ye ve bölgeye zarar verdiğini kaydeden Zeybek, Büyük Ortadoğu Projesi’nin en tehlikeli projesinin Müslümanlar arasında mezhep kavgalarını kışkırtarak Sünni – Şii çatışmasını başlatmak olduğunu belirterek, “Pilot proje çalışmaları Irak’ta yapıldı. Şimdi bu bölge çapında sahneye konulmak isteniyor. Bu, sahneye konulurken de Türkiye’nin halkının çoğunluğunun Sünni olması ve Türkiye’yi yönetenlerin de böyle bir gelenekten ve eğitimden geçmiş olmaları dolayısıyla iş iyice tehlikeli hale geliyor” uyarısında bulundu.