Davutoğlu: Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir

Davutoğlu: Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir
17 Eylül 2013 08:50

Suriye helikopterinin düşürülmesiyle ilgili olarak, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili BM Güvenlik Konseyi’ne de bilgi vereceklerini belirterek, “Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir?”diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE ULUSLARARASI HUKUKTAN DOĞAN HAKKINI KULLANDI

 

Paris’te bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Düşürülen Suriye helikopteriyle ilgili olarak, sınır ihlali nedeniyle Türkiye?nin uluslararası hukuktan doğan hakkını kullandığını vurgulayarak şunları söyledi:

 

Bugün öğleden sonra 14.25 civarında bir Suriye helikopteri sınırımıza 5 mil yaklaştığı anda uyarıldığı halde, yoluna devam  etti ve sınırımızı ihlal etti. Tekrar uyarılmasına rağmen bu ihlali sürdürmesi üzerine de Türkiye uluslararası hukuktan gelen haklarını ve egemenlik haklarını kullanarak, daha önce TSK’ya verilen angajman kuralları çerçevesinde hava kuvvetleri gerekli müdahalede bulundular. Cezalandırıcı bir işlem yapıldı. Suriye helikopteri Türkiye hava sahasını terk ettikten sonra 400 metre kadar içeride düştü. Türkiye kendi sınırlarına dönük herhangi bir ihlale kesinlikle izin vermeyecektir. Suriye?deki krizin şu veya bu şekilde ülkemize bulaştırılmasına veya ülkemize yönelik bir ihlale dönüştürülmesine izin vermeyecektir. Sınırlarımızın ve halkımızın güvenliğini korumakta kararlıyız.

 

“KİMSE BİR DAHA TÜRKİYE’NİN SINIRLARINI İHLAL ETME CÜRETİ GÖSTEREMEYECEKTİR”

 

Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne bilgi sunulacağını belirten Davutoğlu, “Kimse bir daha Türkiye’nin sınırlarını ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bu konuda her türlü tedbir alınmıştır” dedi.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=dSAo1MY0pzY