Darphane binası önünde gerginlik

Darphane binası önünde gerginlik
5 Eylül 2013 14:07

Kartal Cevizli’de bulunan Darphane Ek Hizmet Binasında bugün eylem vardı.

 

Binadaki bandrol makinelerinin başka yere taşınmasına tepki gösteren eylemcilerle binanın güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

 

d2

 

Darphane bünyesinde bulunan Cevizli’deki Damga matbaasındaki bandrol makinelerinin bugün taşınma işlemi vardı. Buna karşı çıkan ve yaklaşık 2 aydır eylem yapan bir grup Basın İş Sendikası üyesi de binanın önünde toplandı. Sabah erken saatlerde makineleri almak için getirilen 3 TIR içeri girmek için harekete geçti. Kapının önünde toplanan sendika üyeleri TIR’ların önüne geçerek içeri girmesine izin vermeyince, araçlar tekrar bekledikleri noktaya döndü.

 

d3

 

Bu sırada Darphane Ek Hizmet binasının güvenlik görevlileriyle eylemci grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik polis ekiplerinin araya girmesiyle kısa sürede yatıştırıldı. Sonunda polis amirleri ve sendika üyeleri arasında yapılan konuşmayla karşılıklı anlaşmaya varıldı. TIR’lar teker teker içeri alınırken, bir grup sendika üyeside polisle birlikte makinelerin yükleneceği bölüme gitti. Sabah saat 10.00’da başlayan yükleme işlemi halen devam ediyor.