Danıştay cinayeti hükümlüsünden ‘İmamoğlu’na suikast’ ihbarı!

Danıştay cinayeti hükümlüsünden ‘İmamoğlu’na suikast’ ihbarı!
24 Mart 2022 08:30

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu, Halk TV canlı yayınında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan suikast bildirimini anlattı. Terkoğlu, Danıştay cinayeti davasından tutuklanan ve Edirne Cezaevi’nde bulunan Osman Yıldırım’ın İmamoğlu’na yönelik bir suikast bildiriminde bulunduğunu ifade etti.

 

 

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu, Halk TV canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan suikast bildirimini anlattı.

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006’da düzenlenen silahlı saldırının faillerinden Osman Yıldırım “kasten öldürmeye yardım” suçundan 14 yıl 2’şer ay, 4 kişinin “öldürülmesine teşebbüse yardım” suçundan da 25’şer yıl olmak üzere toplam 39 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Halen Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Yıldırım 31 Ocak 2022’de cezaevi müdürlüğüne bir ihbar mektubu gönderdi. Yıldırım mektubundan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast düzenleneceğini ileri sürdü.

 

halktv.com.tr’nin aktardığı habere göre, mektuba ulaşan Barış Terkoğlu, Halk TV ekranlarında yayınlanan Şirin Payzın’la Sözüm Var programında detayları aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Edirne Savcılığı’ndan resmi bir evrak geldiğini ifade eden Terkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Edirne’de hükümlü olan Osmal Yıldırım 31 Ocak 2022 günü cezaevi idaresine bir dilekçe veriyor. Dilekçe ‘Suikast bildirimi’ başlığını taşıyor. Dilekçede diyor ki ‘Ekrem İmamoğlu’na suikast yapılacak. Bunu da İstanbul Büyükşehir Belediye’sine bildiriyor. Biliyorsunuz Danıştan cinayeti karanlık bir cinayetti. Ekrem İmamoğlu’na da ‘Danıştan cinayetinde MOBESE kayıtları silinmişti ya, sizin yemek yediğiniz görüntüler nasıl sızdırıldı sanıyorsunuz? Bu size tehdit, gözdağı ve suikastten önceki son adımdır’ diyor.”

 

mektup-ortaya-cikti-danistay-cinayeti-hukumlusunden-imamoglun-a-suikast-ihbari-994921-1